19 партии не са подали годишни финансови отчети

4334
19 партии не са подали годишни финансови отчети
Снимка: БГНЕС

Не са подали годишни финансови отчети 19 партии, като от тях 9 партии към днешна дата вече са прекратени с решение на Софийски градски съд, съобщиха от Сметната палата.

Сред партиите, пропуснали да отчетат колко са изхарчили, са Бирената и Другата България.

Останалите в списъка на Сметната палата са : България за всички, Българска национална екологична партия-Велико Търново, Българска партия бъдеще /БПД/, Българска средна класа, Български земеделски съюз, Граждански съюз спасение за Червен бряг, Движение Аз живея тук, Движение за европейска интеграция, Кой-компетентност, отговорност и истина, Либерален съюз нов избор.

Без отчетени средства са и Народняшка земеделска партия Никола Петков, Национално патриотично обединение, Общински съвет за Стара Загора, Родолюбие 2000, Сдружение за Бургас, Съюз региони.

През 2014 г. не са получавани дарения. Даренията, които не са обвързани с условия, и членският внос се признават като текущ приход за периода. Това пък пише в доклада на ПП ГЕРБ пред Сметната палата.

През 2014 г. няма получени дарения под условие. Размерът на получената през 2014 г. субсидия е 13 080 хил. лева. Други приходи - 40 хил. лв., са декларирали от ГЕРБ.

Останалите приходи са от членски внос – 88 хил. лв.; От лихви по депозити – 698 хил. лв.

Разходите в Политическа партия ГЕРБ се признават в момента на тяхното възникване и на база принципите на начисляване и съпоставимост, посочват от партията. Финансовите приходи и разходи се включват в отчета за приходи и разходи, като се посочват диференцирано в отчета за приходи и разходи и се състоят от: валутни разлики, банкови такси и комисионни.

За финансовата 2014 г. са отчетени разходи за регламентирана дейност в размер на 17,622 млн. лв., от които 1,209 млн. лв. са за направени дарения. Извършени са и административни разходи за 8,010 млн. лева.

Докладът на ГЕРБ до Сметната палата е подписан от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов.

"Галъп": При избори днес, резултатите щяха да са същите

Няма съществена промяна в посоката на обществените нагласи в последния месец. След като към началото на март спря първоначалната положи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика