500 млн. лева отиват за развитие на регионите

13363
500 млн. лева отиват за развитие на регионите
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Почти 500 млн. лева ще бъдат разпределени за развитието на отделните региони в България.

Според финансовия министър Петър Чобанов точната сума е 499 345 000 лева. Финансирани са инфраструктурни проекти както в големите, така и в по-малки населени места, които са били "бели петна" и не са били обхванати от оперативните програми, каза министърът, цитиран от "24 часа".

Мартин Димитров: Проблемите остават

В антимонополното законодателство не беше направено нищо съществено. Имаше много популистки и показни акции, но основните проблеми са...

За проекти от ВиК сектора и за управление на отпадъците са предвидени 78,3 млн. лева, като за ВиК сектора са отделени 61 млн. лева, а за отпадъците - 17 млн. лева. За проекти от транспортната инфраструктура са отделени 104,6 млн. лева, за социална инфраструктура - 197,5 млн.лева, вкл. за училища и детски градини - 25 млн. лева, за висши училища - 15,7 млн. лева, здравеопазване - 27 млн. лева, за спортни зали и съоръжения - 62 млн. лева.

За други сектори, свързани с подкрепа на социално икономическото развитие, са предвидени 119 млн. лева, като от тях 112 млн. лева са за благоустройство на малки населени места.

Министър Чобанов каза, че одобрените програми на министерствата почти изцяло са насочени към регионите. Сред тях са програми на Министерството на околната среда за управление на речни басейни и за третиране на отпадъци. Имаме наказателна процедура в напреднала фаза по отношение на третирането на отпадъците и това е отговорът на страната на това, каза министърът.

Той съобщи, че ще има 20 млн. лева по програма на Министерството на регионалното развитие за справяне с безводието в някои населени места.

Да се национализира приватизираната през последните години политика, призова Стоилов

Да преодолеем плоската политика с прогресивна, призова от ефира на бТВ Янаки Стоилов от БСП. Според социалиста БСП води лява политика, ...

Две са одобрените програми на здравното министерство - за спешната помощ, и за изграждане на национална здравноинформационна система, за която ще има 12 млн. лева.

Програмата на образователното министерство е за изграждане на инфраструктура в няколко висши учебни заведения в страната. Освен за два университета в София, ще бъдат отделени 6 млн. лева за детски градини, каза министърът.

За Варна е одобрен проект, свързан с реконструкцията на Двореца на културата и спорта и за проектирането и изграждането на интермодален терминал на пристанището, както и 5 млн.лева за проект за спортна зала в Бургас. За Стара Загора също е одобрен проект за изграждане на спортен център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика