93,53 % преизбраха Първанов за председател на АБВ

6781
93,53 % преизбраха Първанов за председател на АБВ

АБВ преизбра Георги Първанов за свой председател, заяви на пресконференция преди редовната национална конференция на партията, съобщи Агенция „Фокус”.

Първанов е новият стар председател на АБВ. 10 748 или 93,53 % членове или 92,24% от симпатизанти на партията са дали подкрепата си за досегашния лидер Първанов.

Калфин: Левицата в България е в дълбока криза, но тя не започна със създаването на АБВ

Левицата в България е в дълбока криза, но тя не започна със създаването на АБВ. Това заяви вицепремиерът и заместник-председател на АБВ...

Останалите двама кандидати – председателят на общинската организация на АБВ – Русе Стелиян Стефанов и Областния управител на Пазарджик и член на ИС на партията - Трендафил Величков, са получили подкрепа съответно от 393 члена или 3,47% и 607 или 3.8 симпатизанти и за 314 члена или 2,73% и 390 симпатизанти.

Резултатите бяха обявени от адвокат Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия. Гласуването се е провело в 215 общини в страната. 27 471 души са дали своя глас за ПП АБВ.

От тази бройка - 11 486 са гласовете на членове и 15 985 на симпатизанти, показват резултатите при 94% от обработените протоколи.

Припомняме, че лЛидерът на АБВ Георги Първанов подаде оставка, след като парламентарната група на партията подкрепи ратификацията за емитиране на нов външен заем от 16 млрд. лева.

Първанов: Идва ми в повече партийното лидерство

На мен ми идва в повече партийното лидерство. Най-вероятно това ще бъде моя последен мандат като партиен лидер. Това заяви председате...

Първанов заяви, че е приятно изненадан от резултатите.

Той припомни, че те са партия от една година и когато е видял резултатите при гласуването и колко души са се включили, отчете, че има мобилизация, подем и движение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика