9999 подписа за регистрация за изборите внесе ГЕРБ

6739
9999 подписа за регистрация за изборите внесе ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отново внесе първа регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящия местен вот тази есен, информира БГНЕС.

Още в 9.00 часа, в първия ден от приемането на документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за общински съветници и за кметове, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и административният секретар Цветомир Паунов, заедно с младежи от партията, които денонощно дежуриха пред сградата на площад "Княз Александър I" внесоха в ЦИК 9999 подписа.

Цветанов обяви градовете-предизвикателство за ГЕРБ

Шест са градовете, в които ГЕРБ ще проведе сериозна политическа битка. Това са Хасково, Монтана, Видин, Търговище, Шумен и Разград са г...

Цветанов благодари на членовете от младежката организация за партията, че за поредна година са запазили първото място на ГЕРБ. Той изрази надежда, че първи ще са и по резултат на изборите тази есен.

Зам.-председателят на ГЕРБ се обърна към журналистите да гласуват за ГЕРБ на местния вот. След като регистрира ПП ГЕРБ за местните избори в ЦИК, Цветанов заяви "Когато отидем на изборите на 25 октомври молбата към медиите ми е да бъдем обективни, нека и действително да има истинско политическо състезание, сблъсък на идеи на предложенията, които правят кандидатите за съответните региони. Надявам се, че и вие, когато отидете да гласувате по съвест, да гласувате за ГЕРБ", обърна се той към представителите на медиите.

"Що се касае до усилията, които полагаме в ГЕРБ е не само да се подготвим за изборите и да се регистрираме първи, а преди всичко това са 8-9 години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот през последните 9 години", обясни Цветанов. ГЕРБ се подготвя за 10-ата си поредна победа, не с това, че искаме на всяка цена да сме победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати след два пъти участие в местната власт", заяви зам.-председателят на партията.

Той посочи, че ГЕРБ искали да направят развитието на България навсякъде да бъде еднакво. Цветанов е на мнение, че ГЕРБ може да увеличи гласовете си в областите-Враца, Монтана, Видин, Търговище, Ловеч, Разград, Шумен, Кърджали. Амбициите на партията са да има победа в 16 до 18 областни центрове, над 100 кмета и над 1700 общински съветници.

На метри от Цветанов пламна трафопост, не било провокация

Трафопост в задния двор на офиса на ГЕРБ в Кърджали пламна преди час докато вътре шефът на предизбония щаб и зам.-председател на ГЕРБ Ц...

"Надяваме се, че БСП действително ще участва в тези избори, а не само да подкрепят с минерална вода участието на ГЕРБ. Има към 7-8 общини, където намираме общи допирни точки с РБ и ще участваме съвместно в изборите, конкретно в Кюстендил Петър Паунов от ГЕРБ ще бъде обща кандидатура с РБ", каза Цветан Цветанов.

Запитан кой вицепремиер е най-подходящ да се заеме с координацията на изборите, Цветанов отвърна, че това е решение на Борисов, но все пак предполагал, че е съвсем нормално това да е Румяна Бъчварова. Според него тя имала пряко отношение към начина на организирането и провеждането на честни и прозрачни избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ пред журналистите си спомни как някога изглеждала София, а днес, тя била неузнаваемо красива. "София днес, може би, е една от най-красивите столици в Европа, благодарение на усилията на Йорданка Фандъкова и екипа и. Днес всеки вече това, което вижда в София го приема за даденост, но нека си припомним какъв беше Околовръстния път, инфраструктурата и недостигът на детски градини", каза Цветанов.

От днес ЦИК приема документи за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за общински съветници и за кметове. То ще се извършва всеки ден от 9.00 до 17.00 часа в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І". Крайният срок за подаване на документи за регистрация на партия или коалиция е 18.00 часа на 9 септември. На 25 октомври ще се проведат избори за общински съветници и за кметове заедно с национален референдум с въпрос: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите".

За пръв път - ДПС и ГЕРБ се прегърнаха за изборите в Нова Загора

За пръв път в Нова Загора ДПС ще подкрепи ГЕРБ на избори. Става въпрос за местните избори и за кандидатурата на партията на премиера Бо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика