АБВ-Варна стартира подписка в подкрепа на Георги Първанов

12950
АБВ-Варна стартира подписка в подкрепа на Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първнов "хвърли бомба" тази сутрин, заявявайки, че ще постави на дневен ред оставката си. Според него парламентарната група на АБВ трябва да „потърси катарзис”. И каза, че ако му приемат оставката, „има живот извън политиката”.

Следващото заседание на ръководството на партията ще е в началото на април. Въпреки това реакциите от страна на депутати от ПГ на партията не закъсняха.

АБВ реши: Няма да подкрепим дълга, трябва да бъдем убедени

АБВ няма да подкрепи ратификацията на споразумението за новия дълг. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов по време на пресконференци...

Същевременно от АБВ-Варна статираха подписка до националния съвет на партията в подкрепа на Георги Първанов като лидер на ПП АБВ. Членовете и симпатизантите - азбукари в морската столица изразяват желанието си Георги Първанов да запази председателската си позиция.

„Считаме, че ПП АБВ има нужда от честен и достоен лидер като президента Първанов, който вплете ума, идеите, идеалите и сърцето си в каузата АБВ” – се казва още в подписката.

Варненската организация на ПП АБВ настоява Националният съвет на партията да не подкрепи подадената от Първанов оставка, защото той е не само лицето на партията, но и двигателя на нейното развитие.

Идеята за събирането на подписи е на млади членове на партията от клуб „Лидер”, чийто учредител е самият Първанов, и се е родила в ранните часове на днешния ден.

Без участието на Първанов АБВ подкрепи Плевнелиев за изборен референдум

Изразихме пълно съгласие с предложението на президента относно провеждането на изборен референдум в неговите три пункта. Това каза Б...

По думите на градския лидер на ПП АБВ във Варна – доц. д-р Миглена Темелкова, безрезервната подкрепа към президента Първанов е факт и този факт се потвърждава от събраните само за няколко часа близо 200 подписа.

"Надяваме се в подписката да се включат и общинските организации на ПП АБВ от областта. През целия ден желание да подкрепят подписката на варненската структура на партията изразяват и членове и симпатизанти от цялата страна. Това ни кара да мислим за организиране на подписката и в електронна форма чрез социалните мрежи", коментира още Темелкова, цитирана от пресцентъра на партията.

Междувременно русенските структури на АБВ също се разграничиха от депутатите на партията. Областният съвет на партията разпрати специална декларация във връзка със състоялото се вчера гласуване в парламента по ратификация на заема от 16 милиарда лева, предложен от правителството, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com