АБВ готови да подкрепят БСП за сезиране на КС за дълга от 16 млрд. лева

6923
АБВ готови да подкрепят БСП за сезиране на КС за дълга от 16 млрд. лева
Снимка: БГНЕС

АБВ има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лева. Това заяви пред журналисти в парламента президентът в периода 2002-2012 година и лидер на ПП АБВ Георги Първанов в отговор на въпрос защо АБВ не е подкрепила БСП за подписката за сезиране на Конституционния съд за външния дълг от 16 млрд. лева, предаде „Фокус".

„ПГ на АБВ е обяснила това недоразумение. Предложил съм на председателя на БСП Михаил Миков да направим една среща на наше ниво и да изясним проблема. АБВ има свое политическо решение да подкрепи тази подписка, ако не достигат нашите подписи. Искаме този въпрос да се изчисти и изясни. Скептичен съм, че това предложение, което е написано, би могло да мине през Конституционния съд", заяви Първанов. По думите му не е изключено то да не бъде допуснато за разглеждане.

АБВ: БСП лъже за дълга и КС, изобщо не са ни канили

ПП АБВ изрази своята позиция по повод тиражираната в някои медии информация, че Алтернатива за българско възраждане е отказала да подкр...

„Каквото и да е, АБВ има готовност да подкрепи една такава подписка. Това е само първата стъпка. Опитваме се да реализираме един цялостен процес на мониторинг на контрол по изпълнението на ратификационното споразумение. Бяха изтеглени вече първите траншове и суми и е много важно да се проследи тяхната реализация", допълни Първанов.

Според него е важно да се проследи тяхната реализация и дефицитите, които предстои да се реализират да бъдат публични и по обществено значими цели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика