АБВ иска еднакви пари за всички деца и по-ниско ДДС за детски стоки

26380
АБВ иска еднакви пари за всички деца и по-ниско ДДС за детски стоки
Снимка: Thinkstock

В момента в България е налице демографска катастрофа и това е общоизвестно. Както е ясно и това, че причината е липсата на държава и държавна политика. Това заяви водачът на листата на Коалиция АБВ в Кърджалийски МИР Трендафил Величков на дискусия по TV7, посветена на социалната политика.

Величков посочи, че демографският въпрос е фундаментът в програмата на АБВ, около който ще се формират всички останали политики и посочи няколко основни акцента.

Увеличената раждаемост изненадала неприятно здравното министерство

Хиляда бебета повече са се родили у нас досега в сравнение с миналата година. 40 799 новородени са проплакали до момента срещу 39 489 п...

„Това, което ние предлагаме, са няколко основни стъпки – държавата да определи своята политика за децата, младите хора и семействата. Няма как да борим демографската политика с 35 лева на месец, няма как това да се случи. Парите, които се дават за деца, трябва да се дават за всички деца, трябва да се редуцира ДДС ставката върху детските стоки от първа необходимост. И този въпрос няма как да бъде решен от бизнеса, тук трябва да се намеси държавата", посочи Величков.

Според АБВ социалната политика не е само пенсии, заплати и доходи - тя е и образование, и здравеопазване, и социален статус, и социални услуги. Величков е категоричен, че пари в държавата има и те могат да дойдат по няколко начина – засилване на икономиката, реформа в данъчната система и ограничаване на контрабандата, която пълни партийните каси на участвалите досега в държавното управление партии, и събиране на акцизите. Той изрази безпокойство, че от дискусията, посветена на социалната политика, отсъстват всички партии, които бяха представени в 42-то Народно събрание.

Трендафил Величков подчерта необходимостта от връщането на контролните функции на държавата в отделните сфери, вкл. и социалната. И добави, че АБВ предлага въвеждането на минимална почасова ставка за заплащане на труда, която да стартира от 4 лева на час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика