АБВ иска президентска република по френски модел

16641
АБВ иска президентска република по френски модел

"Продуцент" на следващата власт в България трябва да е българският народ. И това може да стане само с дълбоки реформи в конституцията, в начина на управление на държавата и ясно регламентиране на политическа отговорност. Това заяви в дискусия в сутрешния блок на БНТ водачът на листата на ПП АБВ в Къджалийски МИР Трендафил Величков.

"АБВ предлага нещо много просто – всички политически сили, които ще бъдем в следващия парламент, заедно, в диалог и с тези, които ще останат извън парламента и с гражданското общество, да седнем и да се разберем за няколко основни неща", каза Величков. Той заяви, че един от въпросите, които стоят на дневен ред, е този за промяна на държавното устройство и каза, че АБВ предлага варианта президентска република по френски модел. „Време е да започнем отнякъде – козметичните промени в политиката водят до козметични решения“, коментира Величков.

Първанов се обяви за широка коалиция в следващото НС

Широката коалиция е най-добрият възможен вариант за следващото Народно събрание. Това обясни лидерът на ПП АБВ и президент на България ...

Трендафил Величков подчерта необходимостта от връщане и участие на държавата във всички сфери на обществения и политическия живот. Той даде пример за подобна градивна държавна намеса в критични погранични региони в България, какъвто е, примерно, Кърджали. "Държавата може да направи няколко неща – да осигури данъчни преференции за бизнеса, който наема местни хора, държавата да влезе като инвеститор – това не означава да строи нови предприятия, но като помощник на частната инициатива. Големият проблем на българската икономика е, че България се рекламира като държавата с най-евтина работна ръка. Това е срам", коментира Величков. Той призова българите на 5 октомври да излязат и да гласуват и гарантира, че АБВ няма да отстъпи от заявката си за силна държава, достоен живот и успяваща нация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика