АБВ ще обяви утре позицията си по пенсионната реформа

20845
АБВ ще обяви утре позицията си по пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Окончателна позиция на АБВ по гласуване измененията в пенсионната система и частните фондове ще има утре след заседанието на Националния съвет. Това заяви народният представител от АБВ и зам.-председател на НС Росица Янакиева пред журналисти в парламента във връзка със срещата с министъра на финансите Владислав Горанов и представители на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Според бившия кмет на Перник темата е твърде сериозна, за да бъде решена в рамките на 20 минути, без да има анализ на състоянието на тези фондове, както и къде са вложени средствата на хората, които са се осигурявали, колко хора са осигурявани, какви са рисковете в единия или другия случай. „Ние очакваме утре до обяд обща картина с конкретни числа за всички фондове, каква доходност има всеки един от фондовете, какви евентуални рискове би могло да има”, заяви Янакиева. Тя подчерта, че едва след това ще бъде взето решение, информира агенция "Фокус".

В КРИБ въобще не са доволни от подмазването на Домусчиев за пенсионната реформа

Заради информацията, споделена от депутата на ГЕРБ Димитър Главчев, в една от големите работодателски организации у нас - КРИБ, назрява...

Нищо не налага подобно бързане в този момент и независимо от приемането или неприемането, няма да има отражение върху бюджета за 2015 година. Заместник-председателят на парламента подчерта, че е необходим диалог, в рамките на месец – два, в който не само този елемент, а всички въпроси, принципно свързани в пенсионната система да бъдат обсъждани.

„От тези решения, които ще се вземат, ще зависи съдбата на хората, които се осигуряват и на които предстои да се пенсионират”, каза още Янакиева.

Да се направи цялостен преглед и да се изработи цялостен пакет на пенсионната реформа, след задълбочен анализ. Това е изводът след срещата на ПГ на АБВ с представители на КТ „Подкрепа“.

По време на работната среща съгласие бе постигнато по предложенията за криминализиране на укриването на осигурителни вноски и необходимостта част от служителите на МВР да започнат да бъдат третирани като държавни служители по Закона за държавния служител – тези с чисто административни функции, чиято дейност няма общо с рисковете на работа на редовите служители в системата. Това става ясно от информацията на политическата партия.

Реформаторите ще гласуват против готвената пенсионна реформа

Снощи имахме заседание на парламентарната група и взехме решение, че ще гласуваме против поправките за пенсиите, които бяха договорени ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика