Адвокатът на Цветанов очаква оправдателни присъди по всички дела

11055
Адвокатът на Цветанов очаква оправдателни присъди по всички дела
Снимка: БГНЕС

По всички дела очакваме оправдателни присъди. Това каза пред журналисти адвокат Менко Менков по повод оправдателната присъда по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

Това е една стъпка за Цветан Цветанов към пълната му реабилитация и една огромна крачка за българското правосъдие, каза адвокат Менков.

Съдът оправда Цветанов по делото за присвояване

Софийски градски съд оправда Цветан Цветанов по делото за присвояване, предаде “Фокус”. Съдът произнесе присъдата по делот...

„Защитата винаги е била спокойна, при защитата на Цветан Цветанов, защото българският съд винаги е бил на нужното ниво, за да отсъжда безпристрастно”, каза адвокат Менков.

По думите му присъдата на съда се базира на фактите и на прилагането на закона. „По всички дела очакваме оправдателни присъди, абсолютно безкомпромисно. И съм напълно спокоен за решенията на съдебните състави, защото фактите към този момент, сочат, че Цветанов не е извършил престъпленията, за които го обвиняват”, допълни още Менко Менков.

Придържах се към закона, заяви самият Цветанов по-рано.

"Нека да съхраним институциите. Скъпи журналисти, много са били случаите, в които съм говорил. Проследете хронологията на всичко, което ми се случи на мен, и ще си дадете отговор на това, което искате от мен да чуете", каза бившият министър на вътрешните работи пред журналисти на въпрос дали след като се е извинил на българския съд, сега ще се извини на прокуратурата.

Ще вкара ли съдът Цветан Цветанов за пет години в затвора?

Бившият вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов очаква да чуе дали ще бъде осъден по едно от трите дела, ...

„За периода, когато бях министър на вътрешните работи, успяха да предоговоря един договор на "Сименс" за 34 милиона лева в полза на държавата. С тези пари служителите на МВР получаваха увеличен порцион с 30 лв. от 2012 година и с още 60 лв. от началото на 2012 година”, каза Цветанов.

Цветанов обясни, че е невъзможно той да подпише нещо с цел да се облагодетелства по някакъв начин, като добави, че е имал само един шанс и този шанс е бил да спази закона. „Придържах се към него, и всички действия, които предприех, а и вие чухте свидетелите, които бяха разпитани - аз съм изпълнил закона и аз съм длъжен да го направя”, каза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика