Ако ГЕРБ са първи след изборите, Борисов не трябва да е премиер, смята Радан Кънев

32355
Ако ГЕРБ са първи след изборите, Борисов не трябва да е премиер, смята Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

"За първи път в новата българска история една коалиция в същия състав се регистрира и участва в два поредни избора и дори само този факт говори за това дали партиите в Реформаторския блок продължаваме да сме единни и до отстояваме едни и същи цели и тези." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Радан Кънев, председател на ДСБ, говорител в оставка на Реформаторския блок.

"От РБ представихме пред обществеността декларацията, с която се явяваме на предстоящите предсрочни избори, в която се съдържа нашата програма, целите, които си поставяме и какво биха получили българските избиратели срещу това да гласуват за нас.

Това, че сме записали в нея, че на постовете министър-председател, министър на вътрешните работи и финансов министър искаме да застанат нови хора, необременени от досегашно участие в управлението, това не е някакво лично отношение към Бойко Борисов, а е нашето искрено желание за реформа в българското управление. В декларацията ни е записано изрично, че ние сме готови да влезем в дясно центристка коалиция след изборите, която да извади от властта БСП и ДПС - тоест абсолютно несъстоятелни са тезите, че ние можем да имаме каквото и да е общо с тези две партии", поясни той.

Радан Кънев заяви, че има подкрепата на членовете на ДСБ да се кандидатира за председател на Реформаторския блок и отбеляза, че има увереността, че може да се справи с тази отговорност.

"Ние в блока се борим срещу този модел на управление на държавата и икономиката, който видяхме в последните няколко години, включително и по времето на ГЕРБ, където виждаме все по-голямо свиване на икономиката и бизнеса, намаляване на работните места. Затова хората трябва да изберат дали да продължим да се управляваме по този неправилен начин или ще изберат пътя на промяната", заяви Радан Кънев.

"Ако най-голямата дясна сила след изборите е както се очаква ГЕРБ, ние сме съгласни те да излъчат кандидат за премиер, но ще сме несъгласни, както отбелязах, това да е Бойко Борисов", каза отново председателят на ДСБ.

Борисов иронично пожела успех на коалиция между реформаторите и БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира с три изречения декларация, с която десните са против той да е премиер.  "Пожелавам изключ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com