Алилуя - кворум в парламента има, ще се гласува и оставката на Орешарски

16676
Алилуя - кворум в парламента има, ще се гласува и оставката на Орешарски
Снимка: БГНЕС

Днешният парламентарен ден ще се състои, стана ясно след регистрацията в парламента. Този път границата от 121 депутати не се оказа проблем - регистрираха се 175 депутати, макар че в залата гласуват над 200 души.

Вече има внесен проект за работа на Народното събрание за периода 23-25 юли, уточни председателят на Народното събрание Михаил Миков. Тя не беше приета, след като само 12 депутати я подкрепиха.

Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими

Допуснахме да се разрази една политическа криза и оставката е хубаво нещо, защото кризата можеше да удари по икономиката. Неслучайно ра...

След това Миков вече предложи новата програма, в която първа точка са дебатите по оставка на правителството на Пламен Орешарски. Нейното обявяване беше посрещнато с бурни аплодисменти от ГЕРБ, а Миков ги предупреди да не бързат да се радват, защото програмата не е приета още и добави: "Не дразнете колегите си, за да не гласуват против".

В крайна сметка при гласували 203-ма народни представители, 198 депутати подкрепиха програмата.

Като пълен абсурд на политическата ситуация у нас беше приет нов депутат в това разпадащо се Народно събрание. Това е Цонка Каснакова от ГЕРБ, която влиза на мястото на Георги Еленков.

За разлика от друг път депутатите почнаха да се събират в Народното събрание още към 8:00 сутринта - явно гладни за работа. Дойдоха представителите на абсолютно всички парламентарно представени политически сили. Дойдоха и министрите от кабинета Орешарски, които обаче не бяха много словоохотливи пред журналистите. Само Цветлин Йовчев говори и каза, че се надява максимално бързо оставката на правителството да бъде утвърдена.

Кънев: Честито и си пазете барута сух

"Усещането не е като на 04 Февруари 1997 г. Няма го този патос на победилата революция, нито тази въздишка на облекчение от избегната г...

Пред входа на Народното събрание и Бойко Борисов, и Лютви Местан и Магдалена Ташева казаха, че са тук за оставка. Местан заяви, че се надява всички партии в този парламент, на които президентът Росен Плевнелиев предложи мандат за сформиране на нов кабинет, да го върнат светкавично и да няма задържане.

По отношение на новия български еврокомисар Местан отново "настъпи" вече бившите си коалиционни партньори. Той каза, че кабинетът е нямал право да предлага еврокомисар, след като Кристалина Георгиева има шанс да заема поста на върховен представител по въпросите на външната политика на Европейския съюз.

Същевременно Мая Манолова най-безочливо заяви, че правителството на Пламен Орешарски е служило на хората и бизнеса. И не отговори защо тогава то си тръгва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика