Американският посланик у нас към Борисов: "Министър-предателят"

18037
Американският посланик у нас към Борисов: "Министър-предателят"
Снимка: БГНЕС

Временно управляващият американското посолство у нас Родерик Мур направи забавен лапсус по време на днешното откриване на реконструираната компресорна станция „Ихтиман“ и изградения нов газотурбинен агрегат.

Преди официалните приветствия, Мур се обърна към премиера Бойко Борисов с думите: "Министър-предателят", потвърди наш източник. Борисов пък е заговорил на английски американските представители, но не е ясно какво точно е казал и как им го е казал.

Борисов направи заявка всичко, което касае газопренасянето, да е държавно

България работи активно, за да бъде 100% държавно всичко, което касае газопренасянето. Това каза министър-председателят Бойко Борисов п...

Мур не за пръв път е в България, но преди да поеме американското посолство сега, за последно е бил у нас преди 15 години. В интервю за Нова телевизия в края на август, американският дипломат коментира и проблемите ни с корупцията: "За жалост научавам, че корупцията се шири в България на всички нива – такова е масовото усещане на българските граждани. Има усещане, че съществува една класа, която е над закона. Преди 15 години, когато бях в България, задавах следния въпрос – колко висши чиновници са осъдени за корупция. В отговор само ми се смееха. Сега го задавам пак и отново отговорът е същият. Ако действително е така, както сочи отговорът, значи имаме голям проблем".

Стана ясно и, че преди влизането в компресорната станция в Ихтиман е имало изрични предупреждения към присъстващите, включително журналистите, да не пипат нищо. Борисов, обаче, не се е придържал твърде стриктно към предупреждението и е пробвал как работят някои уреди.

Вчера (12 октомври) премиерът присъства на събитие, организирано от Американската търговска камара у нас, където беше и Родерик Мур. Там Борисов буквално каза следното: "Не трябва да гледате само вашата страна. Гледайте и моя проблем, защото това отива в електромера на всеки български гражданин и когато не сме безкрайно прозрачни, ясни и точни, възникват съмнения. Ние сме едно, ние сме приятели, иначе нямаше да си позволя да говоря по този начин. Признали сме военното крило на "Хисбула" за терористична организация, спираме руски самолети над морето и ако това не са ни партньорите, кои ще са?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com