Ангелкова: Надявам се Бранимир Ботев да се оттегли

17954
Ангелкова: Надявам се Бранимир Ботев да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза в Пловдив, че се надява заместникът й Бранимир Ботев да се оттегли, предаде БГНЕС.

Заместник-министърът е кандидатура на Патриотичния фронт, каза Ангелкова. Тя свърза името на Ботев с неудачи в бранша като липса на статистика, ясна рекламна политика и изоставане по европейски проекти.

Общо двама ще бъдат заместниците на Ангелкова, която бе министър на транспорта в служебния кабинет на Близнашки и остана в новия кабинет "Борисов" като министър на туризма. На въпроса как ще работи с Бранимир Ботев тя отговори, че се надява той да се оттегли от поста.

Бранимир Ботев бе определен през юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм" след консултации с бранша. На 20 ноември тази година Бойко Борисов го назначи за заместник-министър на туризма. Назначаването му обаче предизвика протестна декларация на редица туроператорски организации.

Днес Николина Ангелкова е в Пловдив за откриването на ежегодната Международна среща на туроператорите. Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят пристигнат в града за събитието. Във форума участват и над 120 представители на бизнеса от града и региона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com