Ангелкова застрашава влизането ни в Шенген, твърди Ерменков

11746
Ангелкова застрашава влизането ни в Шенген, твърди Ерменков
Снимка: БГНЕС

Има риск за членството на България в Шенген заради политиката, която води министърът на туризма Николина Ангелкова. Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков пред БТВ.
„В момента туризмът е разбит. Политиката е насочена срещу туризма”, каза социалистът. Той обясни, че министърът е предложила облекчаване на процедурите за издаване на визи за граждани на Турция, което да се случва на границата. А Ангелкова дори е агитирала за идеята си пред еврокомисаря по разширяването. По думите на Ерменков това обаче застрашава членството на България в Шенген.

Депутатът от БСП критикува и реформата в здравеопазването, като каза, че в сферата се готви „пълен геноцид”. Реформата трябваше да тръгне в посока и бедният да получава качествено здравеопазване, посочи той и отбеляза, че в момента това не се случва. „Субективно ще се определя с кои болници ще се работи и с кои не”, добави той.

„Южен поток” нямало да спира, ще минава през Турция

Когато един инфраструктурен проект не се случва, той оказва влияние върху цялата икономическа обстановка", заяви пред Нова телевизия Та...

Според Ерменков има резерв цената на тока да бъде задържана. По думите му увеличението на цената на тока е в прерогативите на КЕВР. „В момента всички се опитват да влияят на комисията”, посочи той.

„Бизнесът се възпротиви срещу т. нар. такса задължение към обществото. И това, което в момента се случва с цената на тока, е повод, а истинската причина е да се удари енергетиката”, заяви депутатът.

Ерменков коментира и проблемите в БСП, като заяви, че никой не е изключен от партията. „Има хора, които са извадени от Изпълнителното бюро, но в момента те са редови членове. Всеки председател на партия има право да определя с кои членове да работи”, коментира той.

По думите му управлението на Пламен Орешарски е било много сложно. „Не мога да дам обективна оценка при положение, че управляваха една лява и една либерална партия”, посочи той и допълни, че държавата е дръпнала, но „компромисите, които направихме, бяха твърде големи и затова избирателите ни наказаха”.

"Кой е по-по-най" в енергетиката

В свиреп спор, достоен за някое детско предаване, заради спирането на "Южен поток" влязоха депутатът от Реформаторския блок и заместник...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика