Антоанета Цонева оглави Изборния борд, Бареков сезира ЕП

41738
Антоанета Цонева оглави Изборния борд, Бареков сезира ЕП
Снимка: БГНЕС

Антоанета Цонева от Протестна мрежа оглави Изборния борд.

Органът към Министерския съвет, наречен Граждански борд за свободни и прозрачни избори, се ръководи на ротационен принцип. Досега председатели бяха бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева и проф. Михаил Мирчев.

Екзакта: ГЕРБ - 36,5%; БСП - 20,2%

Ако изборите бяха на 20 септември, ГЕРБ биха получили 36.5% от гласовете на категорично решилите да гласуват българи, БСП биха получили...

Днес ръководното място зае Антоанета Цонева, която е управител на Института за развитие на публичната среда и е лидер в Протестна мрежа - основният противник на правителството на Пламен Орешарски.

Днес Изборният борд обсъжда дали социологическите агенции правят коректно изследванията на електоралните нагласи и дали медите представят проучванията, както изисква Изборният кодекс.

Във връзка с това лидерът на "България без цензура" Николай Бареков излезе с позиция, че с поемането на поста от Цонева има опасност от манипулиране на изборите в полза на ГЕРБ и РБ.

"Назначението на Антоанета Цонева за шеф на Изборния борд е безобразие. Ще сезирам Европейския парламент за този скандал. Цонева трябва веднага да се оттегли", коментира Бареков.

МВР с денонощна линия за сигнали за изборни нарушения

От днес започва да действа денонощна открита линия към МВР за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на заседанието на ...

Лидерът на "България без цензура" обясни, че иска незабавно Цонева да подаде оставка от този важен пост, защото има опасност от манипулиране на изборите в полза на ГЕРБ и Реформаторския блок. "Правителството на Близнашки се провали тотално и доказа, че е маша на Протестна мрежа", коментира Бареков пред ПИК.

"В продължение на две години тя води клеветническа кампания спрямо мен и колегите ми", припомни лидерът на ББЦ и попита: "Антоанета Цонева ще изтегли ли клеветническите компромати, които бе депозирала по мой адрес в НАП и прокуратурата? ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика