Антон Кутев отписа кабинета, предлага бързи избори

24858
Антон Кутев отписа кабинета, предлага бързи избори
Снимка: БГНЕС

"Южен поток” се оказа точката , която удивително бързо скъса отношенията с Пламен Орешарски. Решението за временното спиране на проекта не е съгласувано с БСП. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Антон Кутев - депутат и член на НС на БСП.

Депутатът предлага извънредните избори да са в края на месец юли. Той добави: "Лично аз смятам, че дори наесен вече при тази ситуация става прекалено късно (за провеждане на избори - бел.ред.)". Според Кутев напълно възможно провеждането на предсрочен вот в края на следващия месец, но това не зависи само от БСП.

Първанов апелира за бързи предсрочни избори

За бързи предсрочни избори и задължително гласуване се обяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ в предаването „...

"Със сигурност ще искаме възможно най-бързите избори, пък ако президентът реши да ги забавя по някаква причина...", коментира Кутев. В случая бъразането било за това, че формулата на управление досега се е изчерпала.

"Оттук насетне правителството няма хоризонт, в който да може върши полезни неща. Значи трябва да се върви към смяна", обясни още "червеният" депутат. Според него БСП няма да бъде най-печелившата от едни бързи избори, напротив. 

Вероятната ниска избирателна активност нямало да помогне на "червените". Това се видяло и по време на последните избори за европарламент.

 

БСП ще е най-големият губещ от предсрочни избори, казва Калфин

Ако изборите се проведат до края на годината, най-големият губещ ще бъде БСП, защото тя няма да има възможност да представи нови идеи ...

 

 

 

 

От БСП си мълчат като риби за оставки, Йотова философства за "Южен поток"

Утрешното заседание на Националния съвет на БСП ще обсъжда няколко важни теми, но не и оставки в партията. Това стана ясно след дншенот...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика