"Апостолът" Волен поиска оставката на Бойко Борисов пред "армията си от бойци"

24819
"Апостолът" Волен поиска оставката на Бойко Борисов пред "армията си от бойци"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се самопровъзгласи за апостол и поиска оставката на Бойко Борисов. Водачът на националистите говори пред "армията си от бойци" на сцена пред храм-паметника "Александър Невски", където беше финалната точка на шествието "10 години "Атака", 10 години битка за България" и "От турско иго ни освободи Русия, не ЕС".

"10 години партия "Атака" означава страшно много. При нас всяка година може да се брои за 7 или 70, защото през всяка година понасяхме удари, заяви Сидеров. Той нарече хилядите атакисти, дошли да чуят речта му "армия от бойци".

Анатолий Карпов води шествието на "Атака" за "Трети март"

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов и Роман Худяков ще водят традиционното шествие на "Атака" за "Трети март", съобщиха за Act...

"Всички тези мушмороци, които вещаеха края на "Атака", сега се крият в миши дупки, те не празнуват деня на Освобождението на България", каза Сидеров. Той бил научил, че Цветан Цветанов и Радан Кънев били в Брюксел, където празнували Освобождението. Според него двамата били там, за да получат нови инструкции, за да вкарват България във война с Русия. Лидерът на "Атака" изтъкна, че, ако българският народ не се събуди, този път ще бъде в робство за много по-дълго.

"Затова всеки от нас не е само боец, той е и апостол, предава силата на думите ми и на каузата ни на всички останали. Има много смачкани българи, защото ни докараха до мизерия. Хората се страхуват да кажат какво мислят, защото се страхуват, че ще загубят работата си, заяви Сидеров. - Историята не е музей, а нещо, което преживяваме всеки ден. Не може да забравим турското робство, но когато държавниците ни излизат на официални тържества не споменават турско робство, а турските представители тук".

Къде са сега тези ранобудни студенти, запита Сидеров, припомняйки, ратификацията за новия заем от 16 млрд. лева. "Защо не се вълнуват и не протестират. Не протестират, защото те са на власт", каза Сидеров. Той е убеден, че управляващите са излъгали българския народ и заслужават наказание и презрение. Сидеров, заедно със стотици атакисти, поиска оставката на кабинета "Борисов 2".

Речи държаха и руският шахматист Анатолий Карпов, който в момента е депутат от Държавна дума на Руската управляваща партия "Единна Русия" и депутатът от същата политическа сила – Роман Худяков. Преди това пред президентството Сидеров призова народа да се събуди от сън и настоя в сградата на "Дондуков 2" да има достоен президент. "Позволихме начело на държавата да стои човек, който предаде интересите ни и ни вкарва във война", каза още Сидеров, след което под прозорците на президентството на чуха викове – "оставка" и "мафия".

Сидеров: Трябва да кажем на Брюксел, че санкциите срещу Русия ни вредят

Няма какво да правим при президента, много сме различни. Много се разминаваме във вижданията. Това е причината да не отидем при него в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика