Асен Генов: Василев го издирват, за Пеевски и Бареков защо спря да се говори?

38144
Асен Генов: Василев го издирват, за Пеевски и Бареков защо спря да се говори?
Снимка: БГНЕС

Как точно се случи така, че има публична информация за манипулация на тефтерчетата на Филип Златанов, макар и това . Нуждае ли се някой от изпиране на публичния си образ – например лицето Д.П.? Тези въпроси зададе в предаването „Лице в лице” едно от основните лица на „Протестна мрежа” Асен Генов.

Спомням си, че в нощта на изборите беше отправена закана от едно лице, че ще трябва да му се извиняваме. „Протестна мрежа” внесе сигнал срещу трима души за организирана престъпна група (бел. ред. – Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков). Знаем какво стана с единият – издирван международно банкер. За другите двама, които са политици, спря да се говори. Опитът да се промени Д.П. на 10 е нескопосано усилие да се пере имидж, смята Генов.

Цацаров: Тефтерът на Златанов е символ, не основно доказателство

Така тефтерът не е толкова доказателство, колкото символ - символ на определен властови механизъм. Това заявява главният прокурор Сотир...

По отношение на депутата от БСП Кирил Добрев и думите му как „Протестна мрежа” са болни заради твърдението, че Добрев е седял на една маса с Пеевски, Генов отвърна с конкретни твърдения и въпроси. В „Биволъ” ясно се посочва „възможна” бизнес обвързаност между г-н Добрев и г-н Пеевски, както и между г-н Добрев и вещото лице, от което бяха откраднати тефтерчетата (бел. ред. – Стефан Бенчев) – нека на тези въпроси отговори г-н Добрев, а не да си изпуска нервите в ефир, призова Генов.

Засегнат беше и „главният редактор ли, собственик ли” на агенция ПИК Недялко Недялков. По думите на Генов той е „срам за баща си и брат си”. Недялков е син на поета Недялко Йорданов и брат на Асен Йорданов, един от разследващите журналисти на „Биволъ”. Неслучайно около агенция ПИК има шега какво значи абревиатурата – Пеевски Иска да Каже, иронизира Генов.

Докога прокуратурата ще бъде засипвана със сигнали – държавното обвинение се намира в отлична среда и сега може да докаже, че работи, категоричен беше Генов. На въпрос ще дебне ли „Протестна мрежа” за кредитни милионери при КТБ, той отговори, че това е част от цялостната борба срещу модела „Кой”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика