"Атака": МВР и прокуратурата погазиха НПК и НК

5135
"Атака": МВР и прокуратурата погазиха НПК и НК
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и МВР грубо погазиха Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, като на извънредна пресконференция огласиха тенденциозни данни за инцидента в петък на ул. „Раковски”. Нарушени са чл. 198 (1) от НПК и чл.360 от НК, които забраняват огласяването на информация от досъдебно производство, преди то да е приключило.

Това пише в третото поред за деня изявление за медиите от партия "Атака".

Румен Петков: Прокуратурата трябва да поиска имунитета на народните представители от "Атака"

Надявам се още в понеделник Прокуратурата да поиска имунитета на народните представители от „Атака”. Това каза пред Агенция...

 

Въпреки, че само Главният прокурор има право да иска имунитети на народни представители, градският прокурор Христо Динев обяви, че прокуратурата ще иска имунитетите на Сидеров и Чуколов.

„Това, което се прави тук е категорично насочена кампания срещу мен. Тя е и предизборна, цели аз отново да бъда мишена на удари, да бъда изкаран хулиган“, заяви Сидеров.

„Не съм удрял нито полицай, нито цивилен, нито във Варна, нито тук“, увери лидерът на Аатака. „Случаят се изважда, за да може да бъда представен в негативна светлина и да се прикрият редица други истински проблеми“, категоричен бе той. Според него истинският проблем е, че в София дневно се продават по 500 000 кутии контрабандни цигари, но полицията прикрива това.

"Атака" се закани да съди журналисти и медии

"Партия "Атака" ще съди всички журналисти и техните медиите, които разпространяват лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров и замес...

Сидеров каза, че полицаите не са взели никакви мерки, след подадения сигнал за контрабанда в магазинчето. Чак след два часа дойдоха някакви цивилни, които се представиха за „Икономическа полиция“, без представители на НАП обаче, припомни Сидеров. Проверката, която извършиха бе абсолютно неадекватна, не точна, не отговаряше на изискванията на закона. Тя приключи много бързо и според мен полицаите по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин“, заяви лидерът на Атака.

Двата часа, които бяха дадени на собствениците, бяха достатъчни да разчистят всичко възможно там, ако се търгува дрога. Те имаха достатъчно време да предупредят други хора, допълни Сидеров.

На какво основание огласявате информация, попита националистът участниците в пресконференцията в Съдебната палата, но не получи отговор.

Вместо това Главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че имало ударен полицай, който вече се бил освидетелствал и имало изготвена медицинска експертиза. По случая било образувано досъдебно производство, като по него все още се събирали материали. Били разпитани и 15 свидетели. В нарушение на закона, Костов призова всеки, който е станал свидетел на случката, да се обади на тел. 112 и да съдейства на органите на реда. Сидеров окачестви това като търсене и използване на „кошаревски свидетели” от страна на МВР и прокуратурата, пише още в изявлението на "Атака".

Цацаров е уведомен за инцидента със Сидеров и Чуколов

Главният прокурор Сотир Цацаров е уведомен за инцидента, при който депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов участваха в п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика