"Атака": Ще открием 6, а не 2 центъра за бежанци

3435
"Атака": Ще открием 6, а не 2 центъра за бежанци
Снимка: БГНЕС

Вътрешната министърка Румяна Бъчварова ще разкрие цели 6 нови центъра за нелегални имигранти от арабския свят и Африка, стана ясно след въпрос на Магдалена Ташева от "Атака" по време на блиц парламентарния контрол. Това съобщават от пресцентъра на партията.

"Оглавяващата силовото ведомство потвърди, че България, в лицето на Министерския съвет, води политика на подмяна на българското население с арабско. Кабинетът ще продължи да предоставя бежански или хуманитарен статут на почти всеки влязъл у нас легално или не чужденец", смятат националистите.

Италия възстановява граничния контрол заради бежанците

Италия е готова да възстанови граничния контрол в Бренеро на границата с Австрия по искане на Германия, съобщиха от администрацията н...

„Всеки, който успее да мине легално или нелегално границата, ние да можем да го регистрираме и да му предоставим възможностите да продължи, да потърси убежище и съответните хуманитарни цели. Това е политиката на нашето правителство”, заяви Бъчварова.

„При нас влизат основно сирийски граждани, афганистанци и иракчани, които отговарят на изискванията за получаване на бежански статут и търсещи закрила. Като европейска държава и спазвайки международните конвенции сме длъжни да предоставим такъв статут, защото това са гражданите, чиито живот е застрашен. И мисля, че голямо достойнство на нашата политика, е че успяваме да се справим с този проблем и да регистрираме всички”, заяви в отговора си Бъчварова.

Според "Атака" обаче България се явява трета сигурна страна и не е длъжна да приеме чужденците, а с пълно право може и трябва да ги върне в страната, от която са дошли.

Министър Бъчварова призна още, че в момента има тройно увеличение на вълната от бежанци и целта на правителството е да регистрира и настани всички в лагерите за нелегални имигранти у нас.

Митов: Парламентът ще разглежда мерки за повишаване на наказанията за трафик на хора

ЕС никога няма да бъде завършен без страните от Западните Балкани. Наша отговорност е да работим с тях, да създадем среда, в която да р...

„Нямате никаква представа от национална сигурност и разбирате своята роля за „справяне“ с този миграционен натиск, като настаняване, обгрижване и ухажване на прииждащите незаконно пресичащи българската граница всевъзможни престъпници и неидентифицирани обекти. Вие с вашата политика превърнахте България в перачница на фалшиви идентичности”, репликира Ташева и за пореден път поиска оставката на Бъчварова. Тя посочи и публикация на сп. „Економист”, от която става ясно, че България е одобрила 94% от молбите за убежище и заема първото място в ЕС по този показател.

Депутатката от "Атака" така и не получи отговор от министърката на вътрешните работи къде ще бъдат разположени центровете за регистрация на пришълци и какви са трите стратегии на силовото ведомство за справяне с наплива от нелегални имигранти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика