"Атака" обвини МВР в протекция на наркотрафика в София

5633
"Атака" обвини МВР в протекция на наркотрафика в София

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата.

Това пише в съобщение до медиите, разпространено от политическата сила. Ето и пълният текст на версията на "Атака" за инцидента от снощи:

Сидеров спретна среднощен екшън в центъра на София (ВИДЕО)

Скандал с участието на депутати от "Атака", предвождани от Волен Сидеров, се е разиграл тази нощ в центъра на София. Сидеров е обвинил ...

"Вчера вечерта възрастен мъж спира Волен Сидеров и го моли да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп”, защото, по думите на господина, Сидеров е народен представител, който би му обърнал внимание. Мъжът дава на председателя на Атака кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект.

По думите му на това място се продавали и наркотици. След получена информация за продажба на кондрабандни стоки и наркотици в магазин в центъра на столицата, на ул. Раковска, Волен Сидеров и Десислав Чуколов подадоха сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до сградата на НАТФИЗ в София.

Видимо притеснени от това, че незаконната им дейност ще бъде разкрита, собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови пристигнаха преди органите на реда и се нахвърлиха срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа. Със закъснение се появиха и органите на МВР. Едновременно с тях се появи и агитка от около 20 видимо дрогирани и пияни младежи.Те търсеха конфронтация с депутатите от АТАКА. Полицаите не само не реагираха на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекаваха техните действия. Неидентифициран служител на МВР пък си позволи да заплаши лидера на Атака със „саморазправа в тъмното”.

Волен Сидеров поиска обяснение от полицая, изрекъл заплахата, при което човекът с пагон се скри във входа до магазина, в който се подозира че се извършва продажбата на забранени от закона стоки и вещества. След близо два часа чакане в 01:00 часа след полунощ пристигнаха представители на Икономическа полиция, като нито едно от длъжностните лица не пожела да се представи. Минути по- късно пред медиите бе изнесен лист с неизвестно съдържание, който бе наречен протокол. Никой от полицаите не пожела да коментира какви са резултатите от проверката. При опитите на Волен Сидеров да разбере името на поредният цивилен, изнасящ цели папки с документи от денонощния магазин, той за пореден път бе грубо изблъскан от друг неидентифициран столичен полицай.

БСП и "Атака" се скараха кой подкрепя Русия повече

Депутатите отхвърлиха предложението на парламентарната група на "БСП лява България" за поетапно премахване на санкциите срещу Русия за...

Около 4 часа след полунощ последният цивилен представител, покровителстващ заведението, уличено в наркотрафик, напусна на бегом входа на магазина и се качи в паркираната наблизо патрулка. Така само за една вечер полиция, казионни медии и предварително подготвени съмнителни свидетели изградиха защитна стена пред наркотрафика в София, който е покровителстван от високите етажи на властта. Партия Атака и Телевизия Алфа ще продължат своето разследване въпреки всички опити подобни сигнали да останат прикрити", завършва съобщението на Атака.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика