“Атака” предлага да помагаме на Путин срещу ИД - с храна, гориво и лекарства

5635
“Атака” предлага да помагаме на Путин срещу ИД - с храна, гориво и лекарства
Снимка: БГНЕС

ПГ на „Атака” внесе в НС проект за присъединяване на България към международната антитерористичната коалиция срещу "Ислямска държава" (ИД), инициирана от президента на РФ Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН.

От партията предлагат страната ни да се включи с логистична подкрепа, а не с изпращане на български военни контингенти. Това заяви председателят на "Атака" Волен Сидеров на брифинг в Народното събрание. Националистите подчертават, че включването на страната ни в коалицията не означава предоставяне и изпращане на български военни контингенти.

Логистичната подкрепа на Република България, която предлагат от АТАКА,  представлява снабдяването на коалицията срещу „Ислямска държава“ с: храна, вода, медикаменти, горива, здравно и медицинско осигуряване, поддръжка (включително ремонт) на материални ресурси, ремонт на инфраструктура, транспортно осигуряване, изграждане и експлоатацията на комуникационната инфраструктура и електронните системи за обработка, пренос и съхранение на информация, осигуряване и съхранение на дълготрайни активи и материални запаси, осигуряване на военно-инженерни услуги, като например възстановяване на дефектни и изоставени превозни средства и оръжия, поддръжка на оръжия в полеви условия, доставка на боеприпаси.

ГЕРБ, РБ и ДПС не намират причина за предсрочни избори

От ГЕРБ не виждат основание за предсрочни избори заради бежанската вълна. Подобна е позицията и от ДПС и Реформаторския блок (РБ). Дне...

АТАКА смята, че по подобен начин страната ни за пореден път ще докаже своята съпричастност в борбата с тероризма в името на мира и сигурността и ще изпълни поетите международни правни ангажименти към международната общност.

В мотивите си от партията на Волен Сидеров изтъкват, че заплахата от международния тероризъм днес представлява колективно предизвикателство пред всички държави и цялото човечество. България многократно е осъждала всички прояви на тероризъм от международен или национален характер и независимо дали тези антихуманни прояви са провокирани от политически, етнически, религиозни, социални или други подбуди.

„Това ще бъде много сериозен знак от страна на България и към ЕС, тъй като виждате, че съюзът буквално блокира пред големия проблем, наречен бежанска вълна. А този проблем е породен именно от действията на „Ислямска държава“. Подкрепяйки ударите срещу ИД България ще даде своя принос за спиране на огромната миграционна вълна, която застрашава устоите на Европа“, заяви Сидеров пред журналисти.

Той смята, че това решение не би трябвало да бъде отхвърлено от мнозинството. Сидеров не вярва, че в българския парламент има парламентарна група, която да подкрепя тероризма в Близкия Изток.  АТАКА поиска БСП да им предоставят реда си за внасяне на своето предложение в сряда и то по-бързо да стигне до залата. „Ако наистина са за справяне с ислямския тероризъм, няма причини да не отстъпят“, заяви Сидеров.

Атака: Няма сделка с гласуването ни за промените в Конституцията

Депутатът от Атака Явор Нотев обясни, че няма сделка в гласуването на националистите и подкрепата им при първото четене на промените в ...

 

 

 

 

"Атака": Посланиците се месят във вътрешните ни работи

Декларация за осъждане намесата на чужди посланици във вътрешните работи на България внесе "Атака" в Народното събрание. Става въпр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика