Атанасов: Ще искаме от президента да не подписва указа за Лозан Панов

16365
Атанасов: Ще искаме от президента да не подписва указа за Лозан Панов
Снимка: БГНЕС

От години обясняваме, че съдебната система ѝ трябва реформа и времето дойде. Лозан Панов и Павлива Панова не ги познавам – не гледах вчера избора за председател на Върховния касационен съд (ВКС), но съдебната система от години има проблем с изборите си, заяви о.з. генерал Атанас Атанасов.

Призовахме вчера да се спази Конституцията – да се направи избор на председател на ВКС с тайно гласуване т.е. с бюлетини. Аз мисля, че трябва да призовем президента да откаже да издаде указ за назначаването на Панов, категоричен беше Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия. Самият Панов поиска на няколко пъти гласуването да е с бюлетини, припомни той.

Лозан Панов е новият председател на ВКС

Висшият съдебен съвет избра нов председател на ВКС след над 8 часа дискусия и последвали дебати на кадровиците в съдебната система. Съ...

17 гласа са необходимият минимум за избор. С толкова беше избран и Сотир Цацаров. Аз Панов и Панова не ги познавам, добави депутатът от Реформаторския блок.

Върховният касационен съд има последната дума в българската съдебна система. Емблематичен е случаят с Чората – осъден на три инстанции, оправдан от ВКС. Думата на ВКС не се оспорва от никого, а в Страсбург България беше осъдена да плати 50 хил. лева на роднините на Чората. А Лозан Панов беше съдия-докладчик по делото, с което мобилните камери по пътищата бяха поставени извън закона.

Оправдаването на Цветан Цветанов

Беше ясно, че процесът за мобилното подслушване беше скалъпен по политически сценарий. Преди десет години аз бях в същото положение с „Филчевгейт”. Това е един и същ похват, направен със службите, категоричен беше о.з. генерал Атанас Атанасов в коментар за оправдаването на Цветан Цветанов за мобилно подслушване.

Ново двадесет - ВСС ще спори как да гласува за нов председател на ВКС

Към 16:40-16:45 Висшият съдебен съвет (ВСС) ще започне дискусия дали да гласува с бюлетини или с електронната система за избор на нов п...

Прокуратурата изпълнява политически поръчения. Не знам дали Сотир Цацаров се е занимавал със случая с Цветанов, май той го започна. Това, че в сегашния доклад на ЕК са написали два добри реда за прокуратурата, нищо не означава – хората знаят колко гнили ябълки има в съдебната система.

Съдът вчера го каза – освен, че законът е променен (бел. ред. – по времето на Орешарски), няма и доказателства за провеждане на подслушване. Сигналът за подслушването, който получи Сергей Станишев, е писан от хора на Позитано, категоричен беше Атанасов. И отказа да каже имена, защото щели да го съдят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика