БСП: Борисов лично да координира въпросите, свързани с бежанците

2666
БСП: Борисов лично да координира въпросите, свързани с бежанците
Снимка: БГНЕС

Премиерът лично да поеме координацията на всички въпроси, свързани с бежанците във вътрешен и във външнополитически план. Това поиска заместник-председателят на ПГ на "БСП лява България" Ангел Найденов в декларация от името на парламентарната група, информира Дарик нюз.

БСП настояват още правителството да представи ясно становище по всички въпроси, предмет на обсъждане на различни нива и в различни държави - дъблинското споразумение, задължителните квоти, възстановяването на граничния контрол, приемането и интегрирането на икономическите имигранти и на бежанците. Те искат да се предприемат много по-решителни мерки за противодействие и пресичане на нелегалния трафик на хора през страната.

Борисов: Германия и Великобритания подкрепят специалния ни статус за бежанците

Германия и Великобритания подкрепят искането на България страната ни да бъде изключена от новата схема за разселване на бежанци от Итал...

Президентът трябва да свика Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/, включително и като израз на необходимостта на единна българска позиция, смята Найденов. Според него "снишаването" не е позиция.

От БСП смятат, че в момента държавните институции не правят нищо по този проблем. Президентът мълчи, ръководството на НС не реагира на предложенията на БСП за извънредно заседание през август, правителството е затънало в предизборни мероприятия, каза Ангел Найденов. Той допълни, че ресорният вицепремиер Меглена Кунева отделя повече внимание на вътрешнокоалиционните си взаимоотношения в РБ, отколкото на преките си служебни взаимоотношения да инициира и дефинира позиции по общи за Европа проблеми.

Силно сме обезпокоени от липсата на ясна и изпреварваща събитията правителствена позиция, допълни Найденов. Той отбеляза, че днес България изглежда много по-подготвена с капацитет да се справя с предизвикателството на бежанския наплив. Според него в много малка степен тази подготвеност се дължи на днешното управление. По скоро то консумира резултати, заложени преди, отколкото да очертава перспектива и единен подход, смята той. Това че днес не сме обект на наплив на бежанци и натиск, какъвто наблюдаваме в съседни държави, не е за успокоение, посочи той.

 

Борисов: Харчим много пари за бежанците

Харчим много пари за бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на Пречиствателна станция в Свиленград, предаде...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com