БСП: ДПС съкрати живота на правителството, ще ревизираме отношенията си

21889
БСП: ДПС съкрати живота на правителството, ще ревизираме отношенията си
Снимка: БГНЕС

Животът на правителството се съкрати, защото ДПС ограничи времето на неговата дейност и не пожела да се отстранят деформациите в управлението. Това се посочва в резолюцията на БСП за участие в предсрочните парламентарни избори, приета на днешния пленум, предаде „Фокус”.

„Предстоящите избори могат да решат политическата криза. Но кризата в самата политика, нейната представителност. Крайно време е да съберем обществена енергия, политическа далновидност и отговорност, за да преодолеем последиците от 25-годишния мъчителен български преход”, се посочва в резолюцията. „Това налага да променим ролята на държавността. Ние сме за установяване на нова социална държава, а не корпоративна”, посочват от БСП.

Консултациите при президента започват в 15.00 часа

Президентът Росен Плевнелиев ще свика още днес на консултации парламентарно представените политически партии, съобщиха от прессекретари...

„БСП остава единствената истинска партия в България – с идеи, политики, организации и последователни привърженици. Ние искаме вашата подкрепа, за да бъдем зависими само от вашите интереси. Най-важното в този момент е да възстановим морала в политиката”, призовават в резолюцията си БСП.

В резолюцията се посочва, че ГЕРБ остава основен политически опонент, защото е изразител на дясна и авторитарна политика, на скрити зависимости. „Налага се да ревизираме отношенията с ДПС, за да спре използването на властта за икономическото облагодетелстване”.

От БСП поемат ангажимент за открито и отговорно управление – за дълбока реформа на администрацията, за решително подобряване на НАП, ДАНС и МВР, за да работят те в интерес на гражданите, за да се намалят рязко злоупотребите с власт. „В същото време ние ще отстояваме ролята на държавата като собственик, инвеститор и регулатор, за да изразим интересите на нашите партньори. Основните проблеми, с решаването на които се ангажираме, са тези, които посочва мнозинството български граждани – безработица, бедността, достъпа до здравеопазване, престъпността и корупцията. Нашият отговор на повечето от тези проблеми с прогресивната политика – за стимулиране на заетостта и производството, за данъчното облагане, за разпределянето на земеделските субсидии и за мерките за социална закрила”, обещават от БСП.

„Ние сме за последователни усилия, за продължаване на големите енергийни проекти – „Южен поток”, АЕЦ „Белене”, удължаване на срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ „Козлодуй”, се посочва още в резолюцията на БСП.

На изпроводняк Орешарски пак не каза кой му "сложи" Пеевски за шеф на ДАНС

100% от решенията на Министерския съвет са взети от колективно от Министерския съвет. Почти всеки законопроект, който сме внасяли, сме ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика