БСП: Столична община прахосва парите на софиянци

5434
БСП: Столична община прахосва парите на софиянци

"Оказва се, че бюджетът на София работи против столичани. Сегашното управление на Столична община на практика не съдейства за разгръщане потенциала на София, а по-скоро обратното. Столична община е занемарила общинските си имоти и не ги управлява адекватно и в полза на софиянци. Общината има пари, но те се поделят от монополистките фирми в София". Това каза кандидатът за кмет на София проф. Мирчев по време на кръгла маса на тема „Бюджет, общински дълг, управление на общинската икономика и собственост“. Той се ангажира, поставените по време на дискусията конкретни въпроси и проблеми да бъдат включени в предизборната му програма.

"Трябва да бъде сменен десният неолиберален модел на управление, защото е неефективен и не решава проблемите на хората. Столична община не може да събере приходите си и изпълвява приетия бюджет на 80%. Разчита се само на европейските фондове. Необходима е лява политика – от хората, за хората“, заяви Калоян Паргов, водач на листата за общински съветници на БСП Лява България.

Проф. Михаил Мирчев: Всички партии, дори ГЕРБ, са в много дълбока криза

БСП и всички партии без изключение, дори управляващата ГЕРБ, в момента са в много дълбока криза, каза кандидатът за кмет на София от БС...

„През последните осем години, в които ГЕРБ имаше пълно мнозинство в Общинския съвет, всяка година ние от БСП сме изготвяли алтернативен бюджет, който акцентира върху проблемите, които са характерни за другото лице на София – язвите на града и нерешените проблеми през последните 25 години в крайните квартали. София е дебалансирана – от една страна е София на жълтите павета и от друга - Орландовци, Люлин, Хаджи Димитър, Надежда и въобще на крайните квартали. Днес, гледайки София, за пореден път констатираме с болка, че проблемите не са решени. Столична община е абдикирала от задълженията и е предоставила почти всичко за управление на външни фирми и търговски дружества. Столичани плащат най-много за чистота и управление на отпадъците – над 97 млн. лева, а София си остава един от най-мръсните градове в страната. Всеки столичанин заплаща по 66 лева на човек за тази дейност годишно. За сравнение Варна изразходва два пъти по-малко. В същото време Столична община харчи немалко пари за ПР агенции, които обслужват общински дружества. Незнайно защо, тъй като финансовите им резултати са катастрофални – едва 2,8 млн. лева дивидент, постъпил в бюджета на Столична община през 2014 г. Това показва, че се източват едни пари. В същото време въпросните ПР агенции обслужват ГЕРБ в ежегодните им кампании. Въпросът за тези фирми сме го поставяли нееднократно, но отговор няма. Това ясно показва, че нещо се прикрива. Това е в разрез с ефективното разходване на общински средства. Единствената цел е да се обслужат политическите интереси на управляващите от ГЕРБ в София“.

В кръглата маса взеха участие и кандидатите на БСП Лява България за кмет на район „Възраждане“ и за кмет на район „Надежда“ Марин Стоянов, кандидати за общински съветници и депутатът Жельо Бойчев.

По-рано, пред Столична община беше проведена арт деонстрацията „Общината - прахосник“. Със средствата на политическия шарж бе демонстрирано как управляващите от ГЕРБ пилеят средствата на данъкоплатците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com