БСП: Тази актуализация е за задоволяване свръхамбициите на Плевнелиев

16595
БСП: Тази актуализация е за задоволяване свръхамбициите на Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Днешният дебат е безпрецедентен. Не защото ние опитахме да провалим това заседание, а защото трите комисии са против това предложение. Това заяви председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов по време на дебатите за актуализацията държавния бюджет в парламента. Според него единствената цел на тази актуализация е да се задоволят свръхамбициите на президента Росен Плевнелиев, който ще нареди бъдещото служебно правителство. „Кой ще поеме отговорност за повишаване на държавния дълг и за увеличаване на бюджетните дефицити?“, попита той.

По думите му проектът за изменение на бюджета не е проект на кабинета „Орешарски“. „Това е бюджет на президента Плевнелиев“, смята той.

Кънев: Няма солидни аргументи "за" или "против" актуализация на бюджета

"Този парламент има живот само една седмица и единственото важно, което се случва там, е актуализацията на бюджета, за която си струва ...

По отношение на внесеното от ГЕРБ проект за решение, в което иска повече права за служебното правителство, Мерджанов каза, че това е противоконституционно искане.

В 16.30 ч. днес в деловодството на НС от ГЕРБ е внесено предложение за увеличаване правомощията на служебното правителство, допълни Мерджанов.

„Може ли някой логично да обясни защо бюджетът трябва да бъде актуализиран точно сега? Какво очаквате да се случи през следващите 2-3 месеца, че да са необходими спешни заеми“, попита депутатът.

Той подчерта абсурдността на ситуацията, в която ГЕРБ подкрепя предложения на кабинета „Орешарски“, а ДПС, с които „досега сме били в коректно сътрудничество“, да стартира мандата в едно мнозинство, но да го завърши в друго.

Борисов: Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация

Чел съм мотивите. Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация на бюджета. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бой...

Мерджанов отхвърли тезата, че правителството на Орешарски е довело страната до финансов колапс: „Ние не вярваме на тази мантра. Ние знаем, че това не е истина“.

Той трябваше да отговори и на репликата на депутата от ГЕРБ Семир Абу Мелих, който каза, че хората не вярват на парламента, „защото вие сте като на народна борба. Омазали сте се с олио, с вазелин...“.

„Не Коалиция за България, а вие използвахте вазелин и олио“, репликира Мерджанов. И завърши, че предлаганите промени в бюджета са на гърба на българските граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика