БСП и "Атака" се скараха кой подкрепя Русия повече

4338
БСП и "Атака" се скараха кой подкрепя Русия повече
Снимка: БГНЕС

Депутатите отхвърлиха предложението на парламентарната група на "БСП лява България" за поетапно премахване на санкциите срещу Русия заради ситуацията в Украйна. Идеята бе да се изготви решение на Народното събрание за цялостно преразглеждане на политиката спрямо Руската федерация. 52-ма народни представители гласуваха "за" , 47 "против", въздържаха се 31. Междувременно в парламента се разгоря скандал между БСП и "Атака" за това кой е по-голям привърженик на Русия.

"Днес е очевидно овчедушието на българското правителство за ясна позиция по този въпрос. Преките щети за българската икономика за тези 10 месеца надхвърлят 100 млн. евро", изтъкна соцлидерът Михаил Миков.

Миков: Българската отбрана е в опасност заради Ненчев

Николай Ненчев поставя в опасност българските летци, намалява боеготовността им, поставя в опасност и отбраната. Това каза лидерът на Б...

"Всичко, което е свързано с отмяна на санкциите срещу Русия, „Атака” го подкрепя", контрира лидерът на партията Волен Сидеров.

Миков репликира, че Сидеров обслужва тези, които не искат в Народното събрание да се проведе истинската дискусия за отношенията с Русия.

„С кресливата си русофилия, с приповдигнатия тон, вие, Миков, като председател на НС, пречехте да се придвижи този въпрос, така че ако има някъде клоунада и фарсово поведение, то е у вас”, нападна го лидерът на „Атака”.

Днес депутатите събраха кворум едва от трети път. Те отложиха за утре две важни кадрови решения - освобождаване на Мая Манолова като депутат и полагането на клетва пред НС като омбудсман, както и гласуването на досегашния омбудсман Константин Пенчев като конституционен съдия.

“Атака” предлага да помагаме на Путин срещу ИД - с храна, гориво и лекарства

ПГ на „Атака” внесе в НС проект за присъединяване на България към международната антитерористичната коалиция срещу "Ислямск...

Традиционният блиц контрол пък бе отложен поради ангажименти на премиера и вицепремиерите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика