БСП иска референдум Кърджали да стане отделна община

8224
БСП иска референдум Кърджали да стане отделна община
Снимка: БГНЕС

Групата общински съветници на БСП в Кърджали внесоха днес официално предложение за провеждане на референдум, съобщиха от партийната централа. Като се позовават на чл.27.ал.1, точка 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, седемте съветника на БСП предлагат референдумът да се произведе по въпроса „Подкрепяте ли обособяването на град Кърджали в отделна община?", предаде Стандарт нюз.

Мотивите им са, че така ще предостави възможност на съседните селски райони да привличат допълнителни средства по Оперативна програма „Развитие на селските райони", с което ще могат да подобрят инфраструктурата на селата. Освен това разпределението на държавната субсидия, предвидена за общините и средствата от местни данъци и такси ще бъдат разходвани за подобряването на живота в град Кърджали. Хората в селата имат по-различен начин на живот в сравнение с живеещите в областния град, както и специфични проблеми за решаване. Отделянето на града от тях ще позволи тези проблеми да бъдат решени много по-добре, смятат съветниците от БСП. Те посочват, че в страната има утвърдени успешни практики като обособяването на град Ямбол и град Добрич в самостоятелни общини.

В Кърджали още чакат помощ за пострадалите от свлачища места

Министър-председателят Бойко Борисов обеща до дни помощ за пострадалите от свлачища населени места в Кърджалийско, но от тогава измина ...

Предложението за провеждане на референдум е внесено до председателят на Общински съвет – Кърджали от Георги Кючуков, общински съветник и председател на Областният съвет на БСП. Ако Общинският съвет отхвърли предложението, БСП ще инициира подписка сред жителите на Кърджали за провеждането на референдум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика