БСП каза "не" на ГЕРБ в рекордно кратки консултации

25657
БСП каза "не" на ГЕРБ в рекордно кратки консултации
Снимка: БГНЕС

Лидерската среща между ГЕРБ и БСП, която се проведе в Народното събрание, приключи около час след началото й.

Разговорът между Бойко Борисов и Михаил Миков бе последната среща от втория кръг консултации, инициирани от ГЕРБ за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание. През седмицата от ГЕРБ се срещнаха с Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт, предаде „Фокус.

ГЕРБ и БСП на втори консултации

ГЕРБ и БСП ще се срещнат днес сутринта в Народното събрание на втори преговори за бъдещото правителство, предаде БГНЕС. Срещата на ли...

За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на НС на БСП Михаил Миков в Народното събрание.

"Има смисъл да се направи правителство, само ако е стабилно", каза още Борисов.

По думите му, заявеното от Михаил Миков, че дори да получат мандат, ще го върнат веднага, изчерпва възможностите за коалиция.

Борисов посочи, че не разглежда мандата само като отговорност на ГЕРБ и допълни, че в така създалата се ситуация е по-разтревожен относно създаването на правителство. "Това, което говорихме с Реформаторите и случващото се там, ме кара да бъда скептик относно създаването на стабилно правителство”, добави Борисов.

Миков: Повечето партийни членове искат БСП да е опозиция

На заседанието на Националния съвет ще анализираме развитието на политическата обстановка и ще набележим следващи стъпки към оздравяван...

Той изрази съжаление от изострените отношения между политическите сили и отчете: "Ако можем да върнем времето назад, нещата нямаше да са такива и за БСП, и за ГЕРБ", добави той.

Участието ни в коалиция ще изглежда странно в очите на симпатизантите ни. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков.

„Високо ценя начина, по който Борисов проведе консултациите – направи ги открито и с ясна позиция за отговорността. Искам да кажа, че една партия може да бъде отговорна и като опозиция. Резултатите от вота да такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам”, обяви Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика