БСП настоява за свикване на КСНС заради бежанците

3662
БСП настоява за свикване на КСНС заради бежанците
Снимка: БГНЕС

От БСП смятат, че миграционният натиск носи сериозни рискове за националната сигурност на България.

На днешното заседание на изпълнителното бюро на партията Атанас Мерджанов заяви, че левицата настоява за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, предаде БНР.

Ненчев: Ще искам европейска съпричастност по въпроса с каналджийството

Ще поискам в Люксембург по-голяма съпричастност от нашите европейски партньори за решаването на въпроса с каналджийството. Обезпокоител...

"Българското правителство е тотално неподготвено, нещо повече – то се провали в посрещането на този толкова тежък приоритет в днешно време при българската държава. Категорично настояваме за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента с точка за разглеждане на ситуацията по бежанската криза", заяви той.

"За трафика искаме специална информация и отговор от министър-председатели и вътрешния министър каква е ситуацията по този въпрос. Има множество разследващи журналисти, които обсипват общественото пространство с много тревожни и опасни твърдения за заместването на редица вериги български граждани и чуждестранни такива, които осигуряват незаконния и нелегален трафик на бежанците. Очевидно има свързани много представители на изпълнителната власт по веригата", допълни той.

Левицата иска информация от МВР за направеното по изнесените данни за организиран трафик на нелегални имигранти, заяви лидерът на БСП Михаил Миков.

"Включително писмото ми до г-жа Цачева с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и на него получих отговор, че тя няма да свика. И тези дни се случи това, което се случи в Австрия. Тежко вредящи на авторитета на България. Правителството, увлечено в предизборната кампания на месец август, пропусна да заяви ясна позиция и оценка на ситуацията по отношение на имигранти през България", допълни той.

Гранична полиция и жандармерията със засилено присъствие в пограничния район с Турция

Полицията засилва охраната по пътищата, водещи до границата ни с Турция, предаде БГНЕС. Почти във всички градове, разположени по черно...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика