БСП обяви кандидатите си за кметове на няколко места

11923
БСП обяви кандидатите си за кметове на няколко места
Снимка: БГНЕС

Вече в няколко града Българската социалистическа партия официално издигна кандидати за кметове. Предстои и номинацията за София, която ще стане ясна вероятно в края на месеца.

На провела се конференция в Лом социалистите избраха Владимир Теофилов за техен кандидат за кмет, който да участва в предстоящите местни избори наесен и да представлява БСП. Той бе избран единодушно от седем кандидатури, като бе издигнат от 8 партийни оргaнизации.

Кунева с послание за Кънев: Време е да кажете за единната регистрация

Все още не е решено кой ще е кандидат за кмет на София на Реформаторския блок. Това повтаря вицепремиерът Меглена Кунева вече втори ден...

На конференция в Радомир БСП избра юристът Силвия Иванова да представлява социалистите на предстоящите местни избори през есента. Иванова е член на БСП и е отстоявала каузата на партията повече от седем години, съобщиха от партията. По време на конференцията за водач на листата за общински съветници на БСП бе избран Красимир Борисов, който в момента е председател на общинския съвет.

След четиричасова конференция в Карнобат на основните партийни организации на БСП бяха номинирани 8 кандидати. След серия от самоотводи, на "финалната права" останаха общинският лидер на БСП Тодор Байчев и сегашният кмет Георги Димитров - втори мандат градоначалник. Обсъждан преди това като партийна кандидатура, няколко седмици преди конференцията Димитров заяви, че ще участва в кметската надпревара като независим кандидат, желаещ подкрепата на БСП. След тайно гласуване надделя партийната кандидатура. С над две трети от гласовете, делегатите подкрепиха и утвърдиха в кметската надпревара през октомври карнобатските социалисти да бъдат представени от своя общински лидер Тодор Байчев.

Досегашният кмет на община Чирпан Кичка Петкова е кандидатът на БСП за втори мандат в града, реши четвъртото заседание на 20-та конференция на социалистите.

В Стара Загора кандидатът за кмет на социалистите е неврохирургът Стефан Шишков. Шишков е републикански консултант по неврохирургия и заместник-директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД по административна дейност.

ЦИК започва разяснителна кампания за изборите

Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания под мотото „По-близко до избирателите". В периода от 6 до 24 юли 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика