БСП пак тръгнаха да "вадят очите" на ЕРП-тата

16571
БСП пак тръгнаха да "вадят очите" на ЕРП-тата
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП-лява България и бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обвини ръководствата на ЕРП-тата, че са излъгали депутати от енергийната комисия.

В парламента той коментира: "Тези хора излъгаха цяла енергийна комисия. Те дори не се притесняват да лъжат народните представители, камо ли хората, които едвам събират пари да си платят сметките".

Симеонов и Каракачанов поискаха вземане на лиценза на ЕРП-тата

Продължаване на процедурата по отнемане на лиценза на електроразпределителните дружества. За това настоява в официална своя позиция "Па...

Според тях не е решение гражданите да могат да проверят в интернет своята сметка, защото мнозина от тях нямат достъп до интернет или въобще до компютър.

"Искаме всички инвеститори, които желаят да работят в България, да уважават българските граждани и институции и да спазват законодателството", категоричен, че беше депутатът, предаде БГНЕС.

От БСП не са съгласни с твърдението на премиера Бойко Борисов, че недоволството на част от гражданите е нова конспирация, която цели свалянето му от власт. "Болката от март 2013 трудно преминава, но днес не можем да говорим за конспирация, а за несъвършенство в законодателството и неща, които можеха да не се случат, ако през 2014 година, когато вкарахме промените в Закона за енергетиката, касаещи дисциплинирането дейността на ЕРП-тата, парламентът извън БСП беше проявил здрав разум и ги беше приел", обясни "червеният" депутатът. Таско Ерменков.

Според Стойнев ако тези промени са били приети в предишния парламент, сега проблемите нямало да съществуват. Бившият министър добави: "Специално попитах ЕРП-тата дали всички граждани предварително са уведомявани какво дължат и ми бе отговорено и от трите ЕРП-та, че това е така. ЧЕЗ го правят, защото получавам фактури, но от симпатизанти и страната знам, че от "Енерго-Про" и ЕВН не получават фактури, а се информират когато отидат на каса и когато са длъжни да платят".

Ще видим дали и за какво ще глобяваме ЕРП-тата, извъртя Делян Добрев

Аз съм на газ и сметката ми за ток е много малко. Иначе имам чувството, че когато получиш сметка за 52 дни, значи тя ще е по-голяма и р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com