БСП предлага по-висока осигурителна вноска в НОИ

16896
БСП предлага по-висока осигурителна вноска в НОИ
Снимка: БГНЕС

БСП иска широк дебат с всички политически сили за икономико-социалния модел на развитие на страната в следващите години - това стана ясно от думите на бившия икономически министър Драгомир Стойнев, който участва в семинар на левицата в Пловдив. Според него кабинетът на Пламен Орешарски е стабилизирал икономиката, но не е оцелял политически, предаде КРОСС.

Социалистът припомни, че дефицитът, постигнат от предишното управление към декември 2013 г., е 1,7%, а фискалният резерв в края на юли 2014 г. е достигнал 9 млрд. лева. Освен това, предишната власт размразила социални плащания и разкрила 50 хиляди нови работни места за пет месеца. Отпуснати били 160 млн. лв. за реформа в Спешната помощ.

Над 33 хил. души ще бъдат ощетени и от новия таван на пенсиите

Близо 11 200 души ще получават действителния размер на пенсията си от 1 юли, когато максималната пенсия ще се увеличи от 840 лв. на 91...

На този фон кабинетът „Борисов 2" увеличава рисковете за икономиката и представя най-слабата управленска програма за последните 20 години, посочи Стойнев. Управленска програма е най-слаба в частта за инвестициите, допълни бившият икономически министър.

Програмата на ГЕРБ е програма на имитации, посочи Корнелия Нинова. Тя предвижда разкриването на едва 12 200 работни места и преквалификацията на 46 хиляди души. Настоящите пенсии са неадекватни и трябва да се актуализират, каза Нинова.

Червените са за увеличаване на процента на осигурителната вноска за първия стълб между 1 и 2 процента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика