БСП прие изисквания за издигане на кандидати за местните избори

8482
БСП прие изисквания за издигане на кандидати за местните избори
Снимка: БГНЕС

НС на БСП прие изисквания и механизъм за оценяване на дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и коалиция и за издигане на кметове и общински съветници от БСП Лява България.

Водещ принцип при издигането на кандидат за кмет е избираемостта и общественият авторитет. Не могат да бъдат кандидати хора, които два пъти са губили избори за същата позиция. Ще се държи на хора с политическа отговорност, висока обща култура, умения да ръководят екип. При издигането на кандидатите ще се отстояват принципите на обновление и приемственост.

Приета беше коалиционна рамка за участието на БСП в "Местни избори - 2015". В документа се отбелязва, че е необходимо максимално обединяване на ляво настроените избиратели около БСП. Партията ще търси съюзници с ясен политически облик и с които да може да провежда лява следизборна политика. Потенциалните коалиционни партньори са партиите от коалиция БСП Лява България, партии с ясна политика и доказали своята защита на социалните ценности, както и партии, които могат да предложат изявени личности с висок професионализъм. БСП ще продължи диалога и ще търси партньорство с гражданските организации, съобщават от партията.

НС на БСП прие решение за вида на изборите и състав на Комисия по изборния процес за организация и осъществяване на контрол по провеждането на съответния вид избори. Във връзка с необходимостта от организационно и политическо укрепване на партийните структури се насрочва цикъл отчет и избори за периода 30.04-31.05 в общинските организации в: Кнежа, Нова Загора, Несебър и столични р-н Искър с различни норми на представителство. Нормите зависят от броя на членовете, които имат организациите: Кнежа – 1 делегат на 3 представители; Нова Загора – 1 делегат на 5 представители; Несебър – ще се решава от общо събрание; р-н Искър – 1 на 4 представители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика