БСП ще решава на пленум за евентуална коалиция с ГЕРБ

17964
БСП ще решава на пленум за евентуална коалиция с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Михаил Миков свиква извънреден Национален съвет на партията през уикенда. Пленумът трябва да реши два проблема.

Първият е дали да се сформира коалиция с ГЕРБ. Макар че ръководството на "червените" дава отчетливи сигнали след изборите на 5 октомври, че остават в опозиция, напоследък започва да се чува по-сериозно и противоположното мнение, oбяснява агенция ПИК.

Кадиев нападна: Оставки в БСП и червен референдум за коалиция с ГЕРБ

Вярвах, че преференциално ще бъда избран, а резултатът можеше да е още по-голям, защото много хора ми съобщават, че преференциите им не...

През следващата седмица се очаква да има втори кръг на консултации между БСП и ГЕРБ. Вчера председателят на БСП Михаил Миков заяви, че ако бъдат поканени, социалистите са готови да участват в повторни консултации.

Днес на въпроса има ли дори минимална вероятност БСП да участва в една коалиция заедно с ГЕРБ, Атанас Мерджанов отговори: "На този етап ние не виждаме такова крещящо желание от страна на ГЕРБ. Ако имаше такова желание, щеше да бъде налице поне задаване на тон, на някакъв тип стремеж за обсъждане на общи приемливи неща. След първите консултации станаха ясни различията по осем от главните въпроси, които са непреодолими. Ако действително има такъв стремеж, то бихме участвали, но в крайна сметка ние сме избрани с една предизборна платформа, която отговаря на интереса на нашите избиратели и току-така не можем да се съгласим."

Вторият проблем, който Миков ще постави пред Националния съвет, е свързан с конфликта между стари и млади в БСП.

Напоследък той минава всякакви граници. Войната става пред цялото общество, като знакови лица вече се нападат открито в медиите.  Кирил Добрев, Страхил Ангелов, Георги Кадиев се нахвърлиха жестоко срещу зам.-председателите и срещу Изпълнителното бюро на БСП и по-конкретно срещу Димитър Дъбов, Евгений Узунов, Катя Николова, Янаки Стоилов.

Кадиев се обяви против коалиция с ГЕРБ

„Преференциалният вот беше пълен успех и вля много нова енергия. Благодарение на него много хора гласуваха за БСП, които иначе не...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика