БСП внесе документи в ЦИК за участие в местните избори

5436
БСП внесе документи в ЦИК за участие в местните избори

БСП внесе необходимите документи и събраните подписи в ЦИК, с което се регистрира за участие в предстоящите местни избори, предаде "Фокус".

Депутатът на БСП Атанас Мерджанов внесе документите и  заяви пред журналисти, че партията е събрала 10 000 подписа за регистрация и има сериозни и силни традиции в местната власт и местното самоуправление.

За първи път БСП няма да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Плевен

За пръв път в демократичната история на България БСП няма да издигне самостоятелен кандидат за кмет на Плевен за предстоящия местен вот...

"Ние сме решени да участваме сериозно и твърдо на тези избори. Готвим се за това много отдавна, а над 85% от нашите кандидати за кметове на общини са утвърдени. Надяваме се този процес да приключи до края на следващата седмица, а битката за доверието на българските граждани да бъде честна и коректна, съобразно изискванията на закона", посочи Мерджанов.

По думите му, резултатът, който партията ще преследва на изборите, е разширяване на влиянието в местната власт. "Не е тайна за никой, че последните парламентарни избори бяха тежка загуба за нас. Това ще бъде отправната точка, към която ние ще се стремим - отново партията отново да бъде в кондиция. Основание за самочувствие ни дават отминалите конференции и благородната надпревара между нашите кандидати", допълни още Мерджанов.

На въпрос колко кметове на общини има БСП в момента и с колко планира да разшири влиянието си, той отговори: "В момента имаме над 74 кметове на общини. Нашите усилия ще бъдат насочени към разширяването на това влияние, но във всички случаи ще имаме сериозно участие в местната власт".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика