Бареков: Аз и Джамбазки ще строим "Южен поток"

27703
Бареков: Аз и Джамбазки ще строим "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

„Южен поток” ще се строи от мен и от Ангел Джамбазки, а не от ПП „Атака” и БСП. Това заяви пред журналисти лидерът на ПП „България без цензура” след среща на президента Росен Плевнелиев с избраните след изборите представители на България в Европейския парламент, предаде „Фокус”.

Относно темата „Южен поток” Бареков каза: „Позицията е ясна – „Южен поток” трябва да се строи при нови правила. Тези правила тук са на няколко проруски партии, които се събраха в България и според мен единственото, което ги мотивира, са комисионните, а не че някои обича Русия. Стига сте търсили само фирмите на ДПС, естествено, че има фирми на ДПС – половината фирми са на ГЕРБ. Защо Борисов го викат в Щатите, защо нас не ни викат там, за да ни дърпат ушите – защото нямаме фирми”.

Бареков бълнува - при задължително гласуване ББЦ ще има 100 депутати

"България без цензура" внася искане в Народното събрание за задължително гласуване. До дни то ще бъде депозирано в деловодството на п...

Николай Бареков каза, че не е съгласен с всичко казано от Росен Плевнелиев на срещата. „Той каза, че датата за изборите е дело на парламентарно представените партии. Все пак спомена нещо като дата: края на септември, началото на октомври. Това каза президентът. За еврокомисар каза, че се надява на принципен подход от парламентарно представените партии. Той не споделял тезата на Пламен Орешарски да се бавим за еврокомисар, за да сме получили накрая най-слабия пост. Всички смятаме, че трябва да бързаме, да натискаме, да искаме ресора, за да се подбере подходящата кандидатура. Също така Плевнелиев очерта няколко проблема, които трябва да бъдат плод на национален консенсус при изграждането на следващото управление и през преходния период, като каза, че ще започне консултация, когато Орешарски подаде оставка”, обясни Бареков.

Лидерът на ББЦ също изказа възмущението си от факта, че Сергей Станишев не присъства на срещата с президента, като е съзрял и план за поставянето на лидер на БСП на поста еврокомисар по външните въпроси: „Крайно ми е неприятно да ходим на такива големи срещи, каквато е тази в президентството и г-н Станишев отново да отсъства. Илияна Йотова се опита елегантно да го пробута за еврокомисар по външната политика, като каза, че според тяхната оценка външната политика на ЕС била крайно неуспешна през последните години – липса на позиция за Украйна, което е факт. Но аз така го разчетох, че едва ли не му се подготвя почвата на г-н Станишев за еврокомисар с ресор външна политика нещо, което от наша гледна точка няма как да се случи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика