Бареков: Няма да допуснем в листата на ББЦ провалени политици

51920
Бареков: Няма да допуснем в листата на ББЦ провалени политици
Снимка: БГНЕС

"Ние сме единствената формация, която издига за кандидат-депутати млади и неопетнени, неучаствали във властта хора. Единствено доц. Христо Бозов, който води листата в Шумен е бил зам.-кмет на Варна, но е излязъл от общината чист. Само трима от кандидатите на ББЦ имат опит като народни представители - Светлин Танчев, Калина Крумова и лидерът на ЗНС Румен Йончев. За сметка на това листите на останалите партии са пълни с бивши министри от провалените им правителства. „България без цензура" не допусна в листите си нито един провален политик". Това обяви на пресконференция в морската столица лидерът на "България без цензура" и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Бареков ще води листата на ББЦ във Варна. Следват финанансистът Георги Ковачев, адвокатът Поля Ченева, Маломир Кръстев - еколог и Богдан Николов - икономист и зам.-председател на МББЦ.

Бареков твърди "на шега", че ще бъде новия Доган

Аз ще съм новият Ахмед Доган в българската политика, защото ББЦ ще е новият балансьор в българския парламент и политика. Това заяви лид...

В Шумен водач ще бъде доц. Христо Бозов. Под номер две е поставена Ана Калимарова, от Велики Преслав. Тя получава номинацията си заради постигнатия на местно ниво висок резултат на ББЦ на евровота и заради добрите си организационни качества. Под номер три е поставена Даниела Димитрова, счетоводител от Нови пазар. Четвъртото място е дадено на коалиционния партньор ЗНС и се заема от Младен Танев.

„Това са нови, млади хора и професионалисти. Логиката при издигането им за водачи е те да не са участвали в изпълнителната власт до момента и да не са били опетнени", обясни лидерът на ББЦ като каза, че листите ще бъдат внесени утре в ЦИК.

Бареков се изправя във Варна срещу двама бивши министри - Лиляна Павлова от ГЕРБ и Ангел Найденов от БСП. „Реформаторският блок излиза с трима бивши депесари на челни позиции в листите си - Ариф Агуш, Корман Исмаилов и Касим Дал, които имат няколко депутатски мандата с ДПС. "Питам кого ще защитават РБ - ДПС с нейните пороци ли? Как приемат номинацията за депутат от техния град на маша на Ердоган. Реформаторите са ДПС-2", категоричен е лидерът на ББЦ. Той обяви, че основен опонент на ББЦ е ГЕРБ, но негов персонален опонент във Варна ще Радан Кънев. Той предизвика на дебат Лиляна Павлова и Касим Дал.

ББЦ е сигурен участник в следващия парламент, каза лидерът на ББЦ по повод на коментарите на Бойко Борисов по-рано днес. Той не прие тезата на лидера на ГЕРБ, че в новото Народно събрание ББЦ ще замести Атака, която блокираш работата на предишния парламент. "Ние отиваме там, за да участваме в управление с центристка насоченост, а не да саботираме. Вчера дори Джефри ван Орден каза, че без ББЦ няма как да има управление в център-дясно. Тук Борисов ще послуша ли съвета на своите европейски партньори? Борисов няма проблем с нас, а с европейците. Как ще им обясни, че ще прави правителство без ББЦ", посочи Бареков. Разликата между мен и него е, че при нас европейските партньори ни идват на гости, а него го викат да дава обяснения ", допълни той.

Прокуратурата отказа да образува дело по сигнала на Бареков срещу Борисов

"Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше в публичното пространство...

Бареков обяви и по кои проблеми на Варна ще се съсредоточи по време на предизборната кампания. Той ще повдигне на ново ниво темата „Южен поток" като сезира Европейския парламент, че въпреки забраните, по проекта продължава да се строи. Той се ангажира и с магистрала Русе-Варна, която да улесни пътуването на румънските туристи, както и реорганизация на градския транспорт в морската столица.

Ще направя всичко възможно да постигнем добър резултат в Шумен, а след това хората от региона да знаят, че ще имат едно представителство в Народното събрание, на което да разчитат, на свой ред обяви издигнатият за водач в Шумен Христо Бозов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика