Бареков "дръпна шалтера" на БДЦ и подаде ръка на Радан Кънев

36937
Бареков "дръпна шалтера" на БДЦ и подаде ръка на Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

"Оттеглям подкрепата си от БДЦ". Това обяви в ефира на Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцене на Цветан Цветанов и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората", коментира бившият водещ.

БДЦ ще гласува срещу кабинета

От името на ПГ на Български демократичен център ние заявяваме, че групата на ГЕРБ като спечелила най-много гласове на тези избори трябв...

Той обясни, че не оттегля подкрепата си за шестима души, които са гласували "против" тези предложения. "Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", добави Бареков. От 14-те народни представители на коалицията, 8 са гласували срещу вижданията на бившия водещ, а 6 – така, както той смята за редно.

Въпросните 8 души са представителите на партия ЛИДЕР на Христо Ковачки и независимия Росен Петров. „Вероятно тези хора са били, според мен, под някакъв натиск“, каза Бареков.

Припомняме ви, че миналата неделя вдна от ключовите фигури в Българския демократичен център (със старо име "България без цензура") - Росен Петров, обяви си тръгва от партията. Той е освободен от всички заемани от него постове в нея, съобщават от формацията в прессъобщение, разпратено до медиите.

В декларация, която е подадена до парламентарната група на Български демократичен център, Петров заявява, че остава лоялен към групата.

По време на първия ден на новия парламент стана ясно, че коалицията "България без цензура" се преименува на Български демократичен център. Това съобщи Светлин Танчев от ББЦ, който ще е председател на парламентарната група на коалицията.

Неособено убедено: БДЦ и БСП се готвят да бъдат опозиция

В неособено убеден дух председателят на ПГ на Български демократичен център (БДЦ) и депутатът от БСП и бивш заместник-министър на околн...

Иначе лидерът на "България без Цензура" приветства изказванията на Радан Кънев от реформаторския блок по повод пенсионната система и заяви, че му подава ръка. „Ако иска да я приема, ако не иска да не я приема“, каза Бареков. Той предложи на Кънев създаването на един опозиционен блок, в който да влизат двете формации - „непредалите“ Бареков от БДЦ и Реформаторския блок.

Бареков беше категоричен, че ще остане в опозиция на правителството на Борисов: "За мен то е изчерпано. Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото".

Евродепутатът прогнозира, че кризата с КТБ ще се повтори и този път това ще стане по отношение на пенсионните фондове. Заради това, според него КФН трябва да излезе и да каже ясно на хората каква е реалната ситуация с фондовете и дали там няма някакъв проблем.

Бареков предположи, че е възможен сценарий на управляващите, според който ще се приеме либерален закон, че хората могат да държат парите си или в НОИ, или в пенсионен фонд. Но тъй като медиите са под контрола на управляващите, в един момент ще започнат да излизат информации, че нещо с този или онзи фонд не е наред, което от своя страна ще накара хората да се наредят на опашки и да ги сложат в НОИ. От там средствата им ще бъдат вкарани в едни фирми, които се оказаха големите губещи от спирането на проекта „Южен поток“ и ще потънат.

Евродепутатът каза, че за съжаление през 2014 г. не е бил сложен край на нищо. „През 2013 г. беше сложено едно начало със свалянето на кабинета „Борисов“ и лош опит за махането на Орешарски, който беше долнопробен начин да се излъже българският народ и сега отново сме в началото на същите процеси. Целта през 2015 г. ще бъде да се създаде нов опозиционен блок, в който да има основно присъствие на гражданското общество, каза Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика