Бареков изплю камъчето: Не разполагам с оригиналните документи

38795
Бареков изплю камъчето: Не разполагам с оригиналните документи

Много малко хора в днешно време ще имат доблестта да отидат до прокуратурата и да я сезират. Това каза пред журналисти Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура”, предаде агенция „Фокус”.

„Бях призован от прокуратурата след като подадох сигнал до нея, да дам обяснения и да донеса документите, с които разполагам. Искам да отбележа няколко неща: първо това не са оригиналите на документите, а са цветни копия и никога аз не съм твърдял, че разполагам с оригиналните документи. Най-вероятно оригиналите са в МВР”, обясни лидерът на ББЦ. 

Йовчев: Документът, показан от Бареков, е фалшив

Публикуваният от „България без цензура“ документ е фалшификат. Това каза вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев пред ...

Той обясни, че е предал 5 броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те год. от Черноморието. "Там се съдържа самоличността на агент, държа да кажа, че тази самоличност аз не съм издавал на никого. Агентът е предаден на прокуратурата, надявам се да има възможност да има възможност лично да даде обяснения за това, което е писано", обясни Бареков. Той каза още: „Останалото са негови рапорти и срещи с офицерът, на който е докладвал. Тези документи ги получих в бял плик, за жалост не мога да ви кажа откъде са”, каза още той.

Бареков посочи, че е получил документите преди 10 дни, но не ги е донесъл веднага, тъй като първите няколко дни не е отварял плика. „Аз не съм полицай, не съм милиционер и не очаквам, че някой ще ми прати подобно нещо”, обясни той.

Николай Бареков пусна и нова новина - че от близо 8 часа няма връзка с Христо Цирков, който е член на Контролния съвет на партията. След изявленията на Яне Янев и неговия "пасквил", Цирков е бил отведен тази сутрин на разпит, но никой не знае къде се намира в момента, поясни Бареков

За мен и за колегите ми няма съмнение, че документът, който се съхранява в МВР е автентичен. Това каза по-рано пред журналисти министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев във връзка с разпространения от лидера на „България без цензура” Николай Бареков документ, в който името на Бойко Борисов се свързва с канал за наркотрафик.

Бареков не спира: Рапортът е бил подменян в полза на Борисов

Благодаря на Светлозар Лазаров, че потвърди истинността на документа за миналото на Бойко Борисов! Големият въпрос сега е в кой докумен...

Министърът коментира още: "Това, което първоначално беше изкарано по медиите, че е фалшификат. Проверката продължава и вчера изразих готовност и имаме възможност и в хода на проверката вероятно ще направим експертиза, която ще отхвърли всички съмнения по този въпрос".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика