Бареков към Бинев: Подай си оставката

28590
Бареков към Бинев: Подай си оставката

Правителството дава лош сигнал със своята безпринципност и слабата си експертиза. Това каза лидерът на "България без цензура" и член на Изпълнителното бюро на ЕКР в Европарламента Николай Бареков в интервю за Радио К2. 

Според него визитата на премиера Бойко Борисов в Брюксел тази седмица в чисто практичен план не е донесла на България нищо, въпреки, че чисто в дипломатически план е протекла успешно. 

Бареков призна: Знаех какво е КТБ, изтеглих си парите от там

Ние живеем в един филм, който се повтаря. Това константира лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков. Той нарече ...

"Тази визита премина под знака на напрежението, което предизвикваха членове на Патриотичния фронт с ксенофобските и расистките си изяви. Визитата на Борисов съвпадна с провала на проекта "Южен поток", смятам, че той изигра картите си максимално добре в последния момент - поиска защита от ЕС по повод този проект, нещо, което и аз направих в същия ден в енергийната комисия", каза Бареков. 

Според него, ако Борисов успее да си подреди "къщичката" и спре пробойните в правителството, България има шанс да вземе максималното от ЕС. 

Бареков смята, че от Патриотичния фронт са се подиграли с патриотичната идея и са изменили на своите избиратели, като се прегърнали с партии срещу които в миналото са говорили непрекъснато - ГЕРБ, РБ и ДПС 2 (НПСД на Касим Дал). Сега, според него, те няма как да отговорят на въпроса, защо са се продали. 

Според Бареков Слави Бинев трябва да си подаде оставката като председател на комисията по култура и медии. Причината за това, е че, не е приет от културните среди и големите медии, а това ще му попречи да си свърши работата. "Той трябва да се оттегли, защото никой не иска да работи с него", смята евродепутатът. 

Бареков не бил "момиче на повикване" и няма да се даде на Бойко

Николай Бареков не бил "момиче на повикване" и затова няма да се даде на Бойко Борисов. Дори премиерът да му се обади за подкрепа, той ...

Той коментира, че парламентарната група Български демократичен център е последователна опозиция на това управление и че проевропейската политика на ББЦ е гарант, че България ще се развива по правила. Правилата са измислени, но трябва да се прилагат и от тази гледна точка, най-трудното предстои, заключи Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика