Бареков предлага ВТБ и Оманският фонд да попълнят липсите в КТБ

27955
Бареков предлага ВТБ и Оманският фонд да попълнят липсите в КТБ
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков възнамерява да предложи днес на работодателските организации и на министъра на финансите Петър Чобанов бърз и ефективен план за спасението както на влоговете на бизнеса, така и на сметките на всички български граждани в злополучно пострадалата Корпоративна търговска банка (КТБ). Предложението гласи миноритарните акционери в банката и по-специално Суверенният фонд на султана на Оман и „Внешторгбанк“ (ВТБ) да попълнят липсващите резерви в трезора на банката.

"Смятам, че е редно финансовото министерство да покани криещия се във Виена основен собственик Цветан Василев също да има право да възстанови липсващите пари, с което да попълни зеещата финансова дупка в собствената си банка. Всичко това трябва да се случи с изричната уговорка към основния акционер и мениджмънта, че това няма да отмени наказателната отговорност за източването на трезора", коментира Бареков. 

Бареков сезира Цацаров за ролята на Борисов във фалита на КТБ

Атаките срещу банковата система на лицето Борисов и отказът му да участва в изработването на национален консенсус за възстановяването...

Според него по предварителни разчети е необходимо да се внесат 200 милиона лева кеш, както и да се попълнят липсите от лошите кредити в размер на 3,5 милиарда лева, информира пресцентърът на ББЦ.

Финансовият министър трябва да влезе в комуникация с Василев, Оманския фонд и ВТБ още днес и да им даде една седмица срок за попълване на липсите, за да може разплащането с гражданите да започне най-късно след 10 дни. С тази операция държавата и данъкоплатците няма да платят нито лев от джоба си, а почтените хора и фирмите ще получат парите си обратно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com