Бареков проплака: Всички медии искат да ме унищожат, "Евромайки" били хем политици, хем граждани

39312
Бареков проплака: Всички медии искат да ме унищожат, "Евромайки" били хем политици, хем граждани
Снимка: БГНЕС

Забавляваме се с информациите за скандали около нас. Това заявиха лидерите на структурата „Евромайки” на „България без цензура” Калина Крумова и Даниела Колева.

На въпрос дали има истина в твърдението на „Протестна мрежа” и сигнала им, че през „Евромайки” Николай Бареков е финансирал незаконно „България без цензура”, отговорът беше: „Кои са Протестна мрежа?”. Кой ги финансира тях, попитаха те в сутрешния блок на Нова телевизия.

РЗС ще сезира ЕП за Бареков

В понеделник Политическият съвет на РЗС ще предостави на Европейския парламент подробна информация за внесения от ПП „РЗС” ...

Има си гражданска платформа, която си е към гражданското сдружение ББЦ, но има и женско движение „Евромайки” към политическата партия ББЦ, отвърна Колева и заобиколи въпроса дали през тяхната платформа не се заобикаля забраната физическо лице да дава повече от 10 хил. лева дарение за партия. Както стана ясно от справка на Сметната палата, „България без цензура” е получила 860 млн. лева от дарения – абсолютен рекорд и в пъти повече от другите партии в България, а самият Бареков дари 480 хил. лева в началото на март на гражданското сдружение "България без цензура", което създаде "Евромайки", а след това "Евромайки" стана част от политическата партия ББЦ.

Много се радвам, че г-жа Крумова призна, че е член хем на НПО-то „Евромайки”, хем на женската структура на ББЦ, отвърна Йордан Цалов от „Протестна мрежа”. Това показва моделът на заобикаляне на закона, добави той. Последва реплика Даниела Колева, която поиска от „Протестна мрежа” да внесе сигнал при главния прокурор Сотир Цацаров защо българският народ е беден и гладен 25 години. Цалов не пропусна момента при обръщането на палачинката на популизма и попита кой плаща – дали „Евромайки” за клубовете на ББЦ или ББЦ за клубове на „Евромайки”. Крумова веднага каза, че тя никога не е произнасяла думата НПО по отношение на „Евромайки”.

Логично дойде ред и на Николай Бареков да се включи в разговора и попита дали някой бил забелязал, че „Протестна мрежа”, Яне Янев и медиите на Делян Пеевски го били атакували едновременно. От „Протестна мрежа” миналата година питаха „Кой?” във връзка с Делян Пеевски, а сега се наредиха до него. Навреме си предадох документите в Сметната палата, а най-големият ми разход в еврокампанията беше 1,5 млн. лева за медиите – Нова телевизия и bTV си разделиха по 600 хил. лева, продължи Бареков. ГЕРБ също тръгна като гражданско сдружение – какви бяха тогава даренията тогава? Сега всички медии искате да ни унищожите, завърши изнервеният лидер на „България без цензура”.

Трусовете в „Евромайки”

Нямаше нужда Бареков да тръби публични тайни за Борисов, заяви Нешка Робева

Не знам какво трябва да разбера около Николай Бареков. Той е притиснат, доста го нападат, но той прави грешки в защитата си, заяви Нешк...

„Евромайки” бяха напуснати от три председателки, а не от структури, каза Крумова, която преди време водеше и сутрешния блок на Нова телевизия. Може би те напуснаха, защото са имали користни цели, добави Колева. И помоли да се спре с Цветан Василев, с Делян Пеевски, с банки и какво ли не. Медиите на Пеевски хвърлят най-много кал по ББЦ сега, каза Николова и не отговори как беше преди „развода” между Пеевски и Василев.

Според Калина Крумова напускането на Ангел Славчев не било толкова важно. Няма някой, който да не застана срещу нас през последните две седмици. Къде бяха всички медии при всички важни инициативи, попита Крумова, изброявайки кръгли маси по различни теми.

Дойде ред и на сакралният въпрос – откъде идва финансирането на „България без цензура”, Колева веднага върна контравъпроса откъде идвало финансирането на ГЕРБ. Създаването на една структура на „Евромайки” представлява да събереш 50-100 жени в един клуб на ББЦ – това не струва нищо, добави Крумова. Ползваме офисите на ББЦ, нито една от председателките на „Евромайки” не получава заплати, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com