Бареков вдигна блокадата на границата, превозвачите недоволни, че им се пречи

37630
Бареков вдигна блокадата на границата, превозвачите недоволни, че им се пречи

"България без цензура" вдигна блокадата на ГКПП "Капитан Андреево" и отвори границата с Турция като остави патрули да преброяват влизащите у нас автобуси, съобщиха от ББЦ.

Заради барикадата границата бе затворена от 8 часа сутринта, като периодично се пропускаха леките коли и тировете.

"Вдигаме блокадата, за да не пречим на стокообмена между България и Турция. Не искаме да създаваме допълнително напрежение в служителите на МВР, които и без това са притеснени около подготовката на изборите у нас", обясниха от ръководството на партията.

Блокадата ще бъде подновена след по-малко от 48 часа на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово" в петък в 20 часа, когато се очаква над 250 – 300 автобуса, организирани от ДПС и партията на Касим Дал /част от Реформаторския блок/ да преминат браздата.

"Пътниците с двойно гражданство в тези автобуси ще гласуват у нас рано в неделя, а след това ще бъдат върнати в Турция, където повторно ще упражнят правото си на глас, в нарушение на закона. В същото време, според получена информация, в неделя на територията на България ще влязат нови автобуси, които превозват вече гласували в Турция български изселници, за да повторят вота си и у нас", смятат от партията на Бареков.

Бареков кани де що види на блокада на границата

Няколко часа преди началото на обещата блокада на границата с Турция, която трябва да продължи от 1 до 5 октомври, от "България без цен...

Превозвачите не са съгласни да има блокада на границата по политически причини. Това заяви междувременно за агенция „Фокус” заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Петко Ангелов.  Според него блокадата пречи на превозвачите да извършват професионалните си задължения и нарушават отношенията по двустранните и международните превози с партньорите от Турция.

„Трудно е преминаването през границата. В момента има напрежение, но ние сме предприели мерки – ако това нещо продължи утре и вдруги ден, ще организираме контрапротест” , обясни Ангелов.

От сдружението е изпратено писмо до министъра на вътрешните работи и до главния секретар на МВР, че блокадата на границата са незаконосъобразни действия.

Ако Николай Бареков смята да си прави политически пиар за сметка на бизнеса, изчисленията му ще излязат криви. Това заяви от своя страна членът на УС на БАСАТ Илиян Филипов. Той се закани, че ако лидерът на ББЦ блокира границата, превозвачите ще организират контрапротест. Причината? В Турция започва празникът Курбан байрам, а фирмите там имат много камиони.

Бареков: Борисов лъже, няма разпад на ББЦ в Пловдивско

Това е най-тъпата и грандиозна манипулация на Борисов и неговите приятели, които използват откровени аутсайдери, които не са нито члено...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика