Бинев: Половината от днешния протест беше срещу Борисов

21562
Бинев: Половината от днешния протест беше срещу Борисов
Снимка: БГНЕС

Половината от днешния протест беше срещу Бойко Борисов, не срещу мен. Всъщност, досега само той е показал, че има негативно отношение към мен.

Кунева поиска Слави Бинев да се оттегли, Кънев откри топлата вода за личностите

Вицепремиерът Меглена Кунева призова Слави Бинев да се оттегли от председателското място в Комисията по култура в парламента. В профил...

Въпреки това, аз бих отишъл на официален разговор с него, за да опитаме да направим нещо. Това заяви пред ТВ7 Слави Бинев, председател на Комисията по култура и медии в 43-то НС, след днешния протест на културните дейци и интелектуалци срещу него.

"Дългогодишен приятел съм с племенника на Йосиф Сърчаджиев и именно той ми е казвал, че човек като мен може да промени нещата.

Затова се почувствах обиден от него, много ме заболя. От другите не ме заболя, защото те просто не ме познават и имат клиширано мнение.

Оставка мога да подам само, след като се видя с хората очи в очи и те ми заявят всичко, което казаха днес", категоричен е Бинев.

Протест и контрапротест заради Слави Бинев

Около 150 души се събраха на протест в градинката пред "Кристал" срещу назначението на Слави Бинев за председател на парламентарната ко...

"Не мога да разбера как човек, който поема административни ангажименти, а не е някакъв талант, може да бъде атакуван по толкова некултурен начин.

Внушенията срещу мен са от тези, които имат желание никой да не се меси в паничките, които са си раздали, това са бюджетните медии", убеден е Слави Бинев.

Какво ще стане, ако щракна с пръсти и изкарам хората, които ме поддържат, попита риторично депутатът. Ще излизам в медиите, за да се преборя с уродливия образ, който ми създават, допълни той.

"БНР и БНТ са изразходвали над 1 млрд. лв. от джоба на данъкоплатците през последните години. Защо тези пари не са насочени към културата, а са преразпределени. Тепърва ще започна да говоря с имена", категоричен е председателят на комисията.

Симеонов и Каракачанов лека-полека бият отбой

Възможност за решение относно спорните назначения в правителството и парламента има. Това стана ясно след изявления на лидера на НФСБ В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика