Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго, твърди Сугарев

25393
Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго, твърди Сугарев
Снимка: БГНЕС

Сделката с „Петрол" стана причина за раздора между Христо Бисеров и Иван Костов. Това коментира пред bTV Едвин Сугарев. Той разказа, че Бисеров е бил в СДС още в самото начало. Бил е близък с Филип Димитров и по негово време е станал главен секретар в партията. Оставал в сянка, но винаги поставял свои хора на ключови места, така че да може да управлява нещата и без да подписва нищо, чрез него се осъществяваха например основните приватизационни сделки.
В СДС се знаеше, че който от местните лидери иска да направи нещо, свързано с приватизацията, трябва да отиде при Бисеров, подчерта Сугарев.
По думите му след изгонването му от СДС Бисеров се озовава в ДПС, защото на Доган му трябвали хора като Бисеров. Той върви в комплект с Йордан Цонев. Те бяха заедно в опита за преврат срещу Костов.

Доган имаше нужда от подобни далавераджии, които да въртят обръчите му от фирми. Знаеше се, че по време на мандата на тройната коалиция много сделки минаваха през ДПС - заменките. Той беше нещо като дясната ръка на Доган - с уреждане на икономическите взаимоотношения от негово име. Може би си е позволил да се намесва там, където не трябва, каза Сугарев.

ЦРУ "сгащи" Христо Бисеров?

ЦРУ закова Христо Бисеров. Това съобщиха за "Стандарт" източници от МВР, след като стана ясно, че сигналът за финансовите престъпления ...

Според него в основата на цялата афера около Бисеров стоят интереси, свързани с фирмите, които ще работят по „Южен поток". Това по думите му е проект, в който има огромен корупционен потенциал.

Той не е напуснал Доган заради някакви преводи, а заради това, че знае много за икономическите дела на ДПС. Ако Бисеров проговори за това, което се прави в ДПС, за начина, по който Доган е разпределял порциона в държавата - това ще струва много скъпо както на партията, така и на коалицията, която се е вкопчила със зъби и нокти във властта, подчерта той.

Не зная дали Бисеров ще се реши да проговори. Той знае, че който проговори в ситуация като неговата, той просто не живее дълго, заключи Сугарев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com