Биволъ: БСП крие дали Борисов е извършил престъпление по случая Мишо Бирата

67272
Биволъ: БСП крие дали Борисов е извършил престъпление по случая Мишо Бирата
Снимка: БГНЕС

Сегашното ръководство на Агенция „Митници” не разрешава достъп до констативния протокол и докладната записка на мобилната митническа група, която е направила проверка на фабриката на „Леденика” на 12-13 март 2010 година в Мездра, собственост на починалия от инфаркт Михаил Михов или по-известен като Мишо Бирата. Това казва в свой материал разследващият сайт „Биволъ”.

От „Биволъ” казват, че съгласно Закона за достъп до информация са поискали да видят протоколите, за да стане ясно веднъж завинаги дали бившият премиер Бойко Борисов е извършил престъпление по служба – дали е забранил изрично на мобилна митническа група да проверява Мишо Бирата след скоропостижния разговор с бившия шеф на митниците Ваньо Танов.

Разпитват Борисов за Мишо Бирата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан по случая "Мишо Бирата", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Вис...

Заради отказа на Агенция „Митници” от „Биволъ” са завели дело за нарушение на Закона за достъп до обществена информация. На първа инстанция, в Софийския административен съд, делото е спечелено, но сега случаят се гледа от ВАС, тъй като Агенция „Митници” е обжалвала решението.

Интересното в случая е, че след назначението на Кирил Желев на мястото на Танов, „Биволъ” отново е изпратил искане да се даде достъп до протоколите от проверката срещу Борисов, но то е било пренебрегнато. От „Биволъ” са предложили да прекратят делото, ако бъде даден достъп до протоколите, но това по никакъв начин не е „омилостивило” Желев.

В материала си по случая „Биволъ” не пропуска да припомни какво пише за Кирил Желев в медийната справка на правителството по случай назначението му начело на Агенция „Митници” – „Публичният му образ е на благ и кротък човек, който е верен на партията”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика