Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос

29372
Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос
Снимка: БГНЕС

След като вчера, 11 февруари, разследващият сайт „Биволъпусна документи, показващи, че БСП има целенасочена политика в интернет с основно оръжие т.нар. интернет тролове, днес излязоха интересни подробности относно две от темите в България през миналата година – Делян Пеевски и Волен Сидеров.

От „Биволъ” публикуваха отчетите на фирма „Лийдуей Медия Солюшънс”, изпратени до медийния секретар на БСП Антон Кутев – от март 2013-та година до януари 2014-та година включително. Кутев вече заяви, че не познава тази фирма и че в интернет в подкрепа на БСП работят единствено доброволци. Самите отчети са част от поредицата на сайта БСПЛийкс - колекция от служебни и лични съобщения на активисти на БСП и на пиар отдела на червената партия, изтекли в сайта Balkanleaks. "Биволъ" е представител на Balkanleaks - т.нар. балкански клон на Wikileaks.

Всеки от отчетите е придружен с анализи и с опорни точки, пише „Биволъ”. На страницата си разследващият сайт е публикувал PDF файлове на отчетите, но при опит да бъдат отворени, се изписва грешка 404 Page not found (към момента на публикуване на статията). В 13:35 часа на днешния ден (12 февруари) линковете бяха коригирани. Ето и какви са тезите, които т.нар. тролове е трябвало да прокарват по горещи теми.

За назначението на Делян Пеевски:

- Решението е нестандартно, но и ситуацията, в която ГЕРБ превърнаха спец службите е уникална - да работят не в интерес на страната, а за да обслужват бизнес и политическите интереси на Цветанов и компания. Пеевски е наясно, кои са скритите агенти на бившия ВР министър в службите и ще ги неутрализира най-добре.

Борисов: Зачетох "опорните точки" на Моника и се втрещих

ГЕРБ обвиниха БСП в черен пиар срещу Бойко Борисов още от 2009 г. ''Вчера в различни електронни издания изтекоха "опорни точки", коит...

- Този със сигурност няма да остави верните хора на Цветанов в спецслужбите, защото ще ги реорганизира основно.

- Пеевски се скара с Цветанов още в Парламента, какво остава като оглави спецслужбите - ще се намерят доказателства за далаверите им, затова и ГЕРБерите треперят.

- Пеевски е подходящ защото е много навътре в далаверите на Цветанов и Борисов, както сам го каза в НС. И затова високопоставените гербери трудно могат да се примирят с подобен избор, защото няма по-върл враг от довчерашния приятел. А при проверките на работата през мандата им разследващите вече ще задават точните въпроси.

- На зла круша - зъл прът. Щом ГЕРБ опищяха страната, значи изборът на Пеевски за шеф на ДАНС ги е ударил по слабото място. Сега като нищо ще се намерят и доказателствата, които липсват на прокуратурата за да си свърши докрай работата.

- Толкова бурна реакция срещу този кандидат издава само едно - огромен страх и ужас у върховните гербери. Най-опасни са довчерашните приятели, които ти знаят всички далавери.

- ГЕРБ не могат да търпят повече - след прокурорските проверки, сега и бившият им приятел и сега най-яростен противник да оглави ДАНС. Знаят, че ще ги пратят в затвора и затова искат разтурване на парламента и извънредни избори.

Политическите тролове в интернет са факт, казват журналисти

Метаданните на снимките на Волен Сидеров, които обиколиха всички медии през миналата седмица, сочат, че те са направени в период от едн...

- Наистина ГЕРБ нямат нищо против Д.Пеевски, защото той ги обслужваше вярно чрез медиите си близо 4 години. Но много искат властта и си търсят поводи за метеж, за да се върнат отново начело на държавата!

- Сякаш някой е очаквал ГЕРБ да си признаят. Та точно те, вместо да останат да дискутират кандидатурата за ДАНС в парламента, излязоха и започнаха да подклаждат протестите. А Борисов откровено заяви, че "пилците се броят на есен".

- Пеевски начело на спецслужбите ще обърка сметките на много хора, а някои недосегаеми гербери може и в затвора да влязат. Затова е цялата политическа олелия.

След протестите и оттеглянето на кандидатурата на Пеевски тонът се сменя и се насочва срещу протестите:

- Пеевски беше едно наистина нестандартно решение - силно мотивиран да пресече контрабандата външен за системата на спец службите човек. Но пък обществото не го прие и правителството си корегира решението. Протестите са платени и обслужват единствено ГЕРБ,като целят връщането им на власт.

- Както Орешарски, Станишиев и Манолова признават, изборът на Пеевски беше грешка - ама само който не работи той не греши.

Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува новите "опорни точки", които пресцентърът на БСП е изпратил до червените депутати...

- Не защитавам Пеевски, но никой не може да го обвини, че е намесен в наркоканалите. Точно той можеше да ги пресече, защото е медийно и финасово силен - илюзия е, че обикновен човек може сам да излезе и да се опълчи срещу статуквото. Ама не е перфектния избор и това се отчете като грешка от правителството. На практика протестите нямат причина!

- Без да дадат поне малък толеранс на новото правителство, гражданите ще върнат ГЕРБ на власт. Протестите нямат мотив - и Пеевски се отказа, и забраната на тютюнопушенето остана. За какво протестират?

- Протестиращите са много заблудени - за по едни 100 лв са готови да обрекат децата си да живеят под диктатата на мафията завинаги. Защото следващите избори няма да има, а просто печатницата на ГЕРБ ще се постарае да достави по места правилно попълнените бюлетини.

- От хаос, безредици и нерешаване на икономическите проблеми на страната полза имат само изпадналите от властта мутри на ГЕРБ. Надяват се хората отново да ги върнат начело на държавното управление, дори с цената на тотален разгром на държавността. Не дадоха дори 10 дни спокойствие на новото правителство!

Има и тези срещу вътрешната опозиция в БСП, най-вече срещу Георги Кадиев, който в разгара на протестите открито се обявяваше срещу решенията на партията по фундаментални въпроси:

- Не прави чест на вътрешнопартийната опозиция да използва една грешка за да свали цялото правителство и реално да обслужи интересите на ГЕБ като самосвали Коалиция за България от властта!

Биволъ: Интернет троловете на БСП се отчитат пред Антон Кутев

Общо 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии са били подложени на истинска атака от т.нар. интернет тролове, организ...

- Намери се най-честния в БСП - Кадиев. За енергетиката да не отваряме дума, щото там той и жена му са като оплетени черва с кожодерите.... Но пък човекът зове вътрешнопартийната опозиция да връща Гоце на власт. Я по-добре се скрий и си замълчи.

- Много е подло вътрешнопартиен опонент да критикува лидера си по медиите. Ако сравним Станишев с Р.Петков и трябва да се избира - предпочитам човека с европейското мислене, който не контактува със знакови фигури от ъндърграунда...

- Права е И.Йотова, че ЕП не се интересуват от конкретните имена на ръководителите на държавните ни институции, а реформите и работата да вървят. Но ГЕРБ се страхуват специално ДАНС да проработи, защото контрабандните канали са основен източник за финансирането им.

- Лесно им е на тия БСП-ари от далечен Берлин да подкрепят по принцип модерната социалдемокрация у нас. Ама преди това трябва да се почистят Авгиевите обори на спец службите, покровителстващи контрабандата. Това може да свърши само някой достатъчно мотивиран и външен за системата човек, амбициран да прочисти и реформира системата.

Ето и тезите, застъпвани от интернет привържениците на БСП, управлявани от „Лийдуей Медия Солюшънс” според "Биволъ", по отношение на Волен Сидеров: 

- Сидеров даде пример на ГЕРБ как се държи депутат, изпратен в парламента за да работи. Принудителното безделие на парламента и правителството обслужва интересите само на герберите, които не могат да приемат отпадането си от властта.

Новите опорни точки за БСП са за финансовата стабилност

Сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува новите "опорни точки", които пресцентърът на БСП е изпратил до червените депутати...

- Все някой трябва да нарече нещата с истинските им имена. Не разбирам защо толкова се обиждат от "Господарите...". Когато те се подиграват с хората е нормално, но като им върнат жеста - било клевета... Волен е като някакъв съвременен Мунчо, който може и да е луд, но говори истини.

- Волен може и да не се държи възпитано, но досега всичко, което казва за политическата и медийната обстановка у нас е точно. Просто му липсва куртоазия и лицемерие.

- Атака всъщност се пазари да я подкрепят за импичмънта на президента - едва ли ще го постигне, но въпреки това според мен ще се върне в парламента. На парктика такива спешни избори обслужват единствено интересите на ГЕРБ - замитане на следите и прекратяване на съдебните производства срещу тях.

- Сидеров е прав, не може 100-ина младежи, които си уплътняват времето като "протестират" за дребните стотинки на ГЕРБ да блокират всеки ден центъра на София. МВР трябва да осигури нормалното функциониране на градския транспорт и да гарантира, че гражданите могат да се придвижват свободно.

- Медиите наистина преекспонират протестите на т.нар. "мирни и високоинтелигентни", самообявявили за истина от последна инстанция хейтъри. Но поне хората на Сидеров могат да отпушат движението в центъра на столицата и да прогонят тези закъснели хипари оттам.

- Протестиращите били много мирни и тихи - чак гърлото на Сидеров щели да изтръгват. Ама това никъде не го анализират дежурните политолози по медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика